Jack Ma a vândut acțiuni Alibaba în valoare de $8,2 miliarde – Cronica de business

1. Omul de afaceri Liviu Goncea a preluat 48% din acțiunile clubului de fotbal FC Rapid din Liga a II-a. (Profit.ro)

2. Analog Devices, producătorul american de semiconductoare, va prelua rivalul Maxim Integrated Products pentru echivalentul a $20,9 miliarde în acțiuni. (Bloomberg)

3. Google va investi circa $10 miliarde în următorii 5-7 ani în India, aceasta fiind cea mai mare astfel de promisiune a companiei într-o piață pe care o vede drept cheie din punct de vedere al potențialului de creștere. (Reuters)

4. Un procentaj de 66% dintre oamenii de afaceri se aşteaptă ca revenirea economiei din Europa să fie rapidă. Printre cele mai optimiste sectoare se numără cel al comunicaţiilor, mass-media şi al divertismentului. (News.ro)

5. Co-fondatorul Alibaba Group, Jack Ma, și-a vândut o parte din participația în companie, scăzând de la 6,2% la 4,8%. Omul de afaceri a încasat circa $8,2 miliarde. (Reuters)

Bonus:

6. Compania suedeză din domeniul ingineriei Alfa Laval va prelua producătorul de valve Neles Oyj, care este evaluat la $2 miliarde în cadrul tranzacției. (Bloomberg)

7. Grupul danez Danfoss și-a mutat producția de substații pentru încălzire centralizată din Popești-Leordeni în Polonia, din cauza scăderii comenzilor din Rusia, și vinde fabrica cu €5 milioane. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Profituri și pierderi istorice în perioada pandemiei – Cronica de Business
Activitatea comercială din zona euro a crescut cu cel mai slab ritm din ultimele cinci luni – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău