Unicredit taie 8.000 de posturi – Cronica de Business

1. Grupul danez Rockwool, unul dintre liderii mondiali în livrarea de soluții pe bază de vată minerală bazaltică, implicat anterior și în renovarea Turnului Eiffel din Paris, a deschis prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de €50 milioane. (Profit.ro)

2. Pădurile României reprezintă un business de peste €2,5 miliarde. În domeniul exploatărilor forestiere și prelucrării lemnului activează peste 6.000 de firme. (News.ro)

3. Banca Unicredit vizează „tăierea” a 8.000 de posturi în următorii patru ani și prima răscumpărare de acțiuni din ultimii zece ani, în valoare de €2 miliarde. (Financial Times)

4. KMG International are un nou CEO, pe Beimbet Shayakhmetov, care l-a succedat pe Zhanat Tussupbekov în această funcție. Lui Zhanat Tussupbekov i-a fost propus să lucreze în biroul central al KazMunayGas. (Profit.ro)

5. Omul de afaceri canadian Michael Topolinski a vândut jumătate din terenul fostei fabrici Textile Dacia din cartierul Bucureștii Noi companiei suedeze Skanska pentru peste €23 milioane, preț la care devine cea mai mare tranzacție cu teren a anului. (Profit.ro)

Bonus:

6. Banca Virgin Money, fondată de antreprenorul britanic Richard Branson, a înregistrat o pierdere brută de £232 milioane în cele 12 luni încheiate la 30 septembrie, versus £164 milioane din perioada similară din 2017/2018. (Financial Times)

7. Utilizarea serviciilor şi produselor Google ar aduce companiilor din România afaceri anuale de 4,3 miliarde lei (€900 milioane). (News.ro)

8. Cei mai mari zece angajatori din industria alimentară şi a băuturilor au împreună 17.000 de salariaţi, 10% din angajaţii din sector. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Cererea de pachete de vacanță a scăzut cu 98% pe fondul pandemiei – Cronica de business
China a depășit Statele Unite, devenind cel mai mare partener comercial al Uniunii Europene – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău