Japonia a ordonat piloților militari să raporteze orice apariție a unor OZN-uri – Cronica Externă

Europa

1. Canada și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva președintelui bielorus Alexander Lukașenko, fiului său și a șase înalți oficiali, intensificând reacția internațională față de alegerile prezidențiale controversate din Belarus. Cele două țări au menționat atât alegerile, cât și reprimarea protestatarilor pentru sancțiuni. (DW)

2. Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan continuă, ambele țări respingand negocierile de pace și acuzandu-se reciproc de atacuri dincolo de graniță. Președintele francez Emmanuel Macron a spus că declarațiile politice ale Turciei în favoarea Azerbaijan-ului sunt ”periculoase”. Peste două sute de soldați armeni au murit în lupte (AlJazeera).  Azerbaidjan a lăudat dronele israeliene trimise împotriva Armeniei ca fiind ”foarte eficiente”. (TimesofIsrael)

SUA

3. Prima confruntare electorală dintre Joe Biden și Donald Trump a fost marcată de întreruperi frecvente din partea președintelui, insulte personale și afirmații hazardate din partea ambilor candidați, cu puține discuții despre politici care ar adresa pandemia și recesiunea economică. (Link)

4. Președintele Donald Trump a refuzat să denunțe grupurile de suprematiști albi și a cerut suporterilor săi să meargă la vot și ”să urmărească foarte atent”. (NYTimes)

Orientul Mijlociu

5. În alocuțiunea sa de la ONU, premierul israelian Benjamin Netanyahu a acuzat Hezbollah că a ascuns arme în Beirut, avertizând că ar putea cauza o explozie similară cu cea care a devastat orașul la începutul lui august. De asemenea a criticat Iranul și a exprimat aprecieri pentru acordurile de normalizare a relațiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain. (TimesofIsrael)

Asia

6. Familia unei femei Dalit (de neatins) din India, care a murit după ce a fost violată în grup a acuzat oficialii poliției că i-au ars trupul fără permisiunea lor. Femeia de 19 ani a fost violată de patru bărbați din casta superioară în districtul Hathras din nordul Indiei, fiind grav rănită. A murit după două săptămâni într-un spital din Delhi. Activiștii cer poliției să explice de ce au luat ”decizia inumană” a arderii corpului acesteia. (BBC)

7. Japonia a ordonat piloților militari să raporteze orice apariție a unor OZN-uri. În pofida faptului că ministrul apărării a pretins că nu există rapoarte oficiale ale personalului militar despre întâlniri cu obiecte zburătoare neidentificate, cei care monitorizează OZN pretind că Japonia este un punct fierbinte al activităților extraterestre. (DW)

Africa

8. Peste cincizeci de femei din Republica Democrată Congo au acuzat lucrătorii umanitari, mai ales cei din Organizația Mondială a Sănătății, de exploatare sexuală și abuz în timpul recentei epidemii de Ebola din țară, conform unui raport al New Humanitarian și fundația Thomson Reuters. OMS investighează. (Link)

9. Șeful misiunii ONU în Sudanul de Sud, David Shearer, a declarat că eforturile de a uni guvernul și soldații rebeli au fost blocate, deși unificarea a fost promisă în acordul de pace din 2018. Shearer a avertizat noi violențe, întrucât soldații au părăsit centrele de antrenament. (AlJazeera)

America Latină

10. Un judecător a suspendat efortul guvernului brazilian de a anula protecțiile pe termen lung pentru mangrovele tropicale și zonele cu dune de nisip, menționând vătămări de mediu ”ireparabile”. Brazilia se confruntă cu o revizuire a protecției mediului sub președintele Jair Bolsonaro. (BBC)

Global

Bonus: Aroganța este periculoasă și contagioasă, întrucât inițiază gânduri și acțiuni periculoase, care îi pot contamina și pe alții. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Italienii care și-au pierdut afacerile își vând micile companii către mafia siciliană care le preia în scopul spălării banilor – Cronica Externă
Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a exclus posibilitatea unei alianţe militare între Rusia şi China – Cronica Externă
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău