Japonia construiește primul tanc petrolier complet electric – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft lansează aplicația unificată Office pentru iPad, care include Word, Excel și PowerPoint. La mai bine de un an după variantele pentru iOS și Android, aceasta aduce, pe lângă funcțiile obișnuite de procesare a documentelor, tabelelor și prezentărilor, caracteristici specifice tabletei Apple, precum suportul pentru mouse și trackpad. (Profit.ro)

2. Amazon a cumpărat Selz, un startup de e-commerce care concurează cu Shopify. Compania australiană, care a primit până acum finanțări de $11 milioane, are sub 50 de angajați. (Geekwire)

3. North Dakota a respins o lege care ar fi obligat magazinele de aplicații să permită dezvoltatorilor să folosească propriile sisteme de plăți. Legea, care a fost susținută de Epic, ar fi scutit dezvoltatorii de plata comisionului perceput de Apple și Google. (CNBC)

4. Tata Group cumpără 68% din supermarketul online indian BigBasket cu aproximativ $1.3 miliarde. În urma tranzacției, acesta ajunge să fie evaluat la $1.85 miliarde. (TechCrunch)

5. Erbicidele pot ajuta bacteriile rezistente la antibiotice să supraviețuiască în sol, arată un studiu realizat de Universitatea din New York. Acestea schimbă echilibrul microbian al solului și favorizează răspândirea speciilor de bacterii care poartă gene ce le conferă rezistență la antibiotice. (Phys)

6. Japonia construiește primul tanc petrolier complet electric, care va fi folosit în scop comercial. e5, care, în mod ironic, va fi folosit pentru a transporta combustibil fosil din și către Tokyo, va fi lansat anul viitor. O a doua navă de acest profil va fi lansată în 2024. (Techxplore)

7. BEUC, supervizorul organizațiilor de protecție a consumatorilor din Uniunea Europeană, a depus mai multe plângeri la Comisia Europeană privind condițiile vagi de utilizare ale TikTok. Platforma socială chineză mai este vizată de plângeri locale, pe același subiect, în 15 țări europene. (Fortune)

8. Noul browser Edge, bazat pe Chromium, va avea un mod special pentru copii. Acesta va lua forma unui profil similar celui disponibil pentru cei mici în cadrul serviciilor de video streaming și va include mai multe funcții precum o listă de site-uri care pot fi vizitate, căutarea cu SafeSearch activat pe Bing și teme special create pentru copii. (News.ro)

9. Cercetătorii din zona inteligenței artificiale se arată din ce în ce mai îngrijorați și trag, din nou, un semnal de alarmă, pentru lipsa unei supravegheri a eticii în acest domeniu. Supravegherea aici se face (dacă se face) chiar de cercetători, neexistând departamente sau instituții care să verifice aspectele ce țin de etica AI-ului. (The New Yorker)

10. 10 site-uri care vând review-uri pentru produsele comercializate pe Amazon au fost descoperite în urma unei investigații. Unele dintre acestea se laudă cu peste 700.000 de reviewers și vând “pachete” de recenzii la diverse prețuri. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
TeamViewer ar fi fost spart de hackerii chinezi în 2016 – Cronica de Tehnologie
Intel a prezentat a 11-a generație de procesoare Core pentru desktop – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău