Apple își va prezenta noile iPhone-uri pe 14 septembrie – Cronica de Tehnologie

1. Apple își va prezenta noile iPhone-uri pe 14 septembrie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat sub titulatura “California streaming”. Noi serii de Apple Watch, AirPods și MacBook Pro ar putea fi, de asemenea, prezentate în cadrul evenimentului în care va fi anunțată și data la care vor deveni disponibile iOS 15 și iPadOS 15. (Profit.ro)

2. Ford l-a angajat pe șeful unității care se ocupa de dezvoltarea viitoarei mașini Apple, Doug Field. Executivul, care a lucrat la Tesla înainte să vină la Apple, se va ocupa la Ford de tehnologiile avansate și sistemele integrate. (Reuters)

3. Americanii au ajuns să petreacă, în mod constant, mai mult timp pe TikTok decât pe YouTube, cel puțin pe Android, platformă pe care a fost realizat studiul. În medie, utilizatorii alocă TikTok 24 de ore pe lună, în vreme ce timpul petrecut în medie pe YouTube este de 22 de ore și 40 de minute. În Marea Britanie, scorul este de 26 la 16 (ore în medie pe lună) în favoarea platformei chineze. (The Verge)

4. National Crime Agency spune că Facebook, care vrea să folosească criptarea în cadrul tuturor produselor sale, ar putea împiedica depistarea a 20 de milioane de imagini cu copii abuzați în fiecare an. Din 21 de milioane de cazuri identificate anul trecut în cadrul platformelor de tehnologie, peste 20 de milioane au venit de la Facebook. (The Guardian)

5. Poliția germană a cumpărat, în secret, acces la Pegasus, soluția spyware a NSO. Achiziția a avut loc în 2019, iar instrumentul, conform autorităților federale, a fost folosit împotriva teroriștilor și în activități care au vizat crima organizată. (DW)

6. WhatsApp are angajați peste 1.000 de moderatori, care verifică mesajele private raportate de utilizatori. Asta înseamnă că sloganul folosit de Facebook pentru promovarea criptării WhatsApp („Nimeni din afară, nici măcar WhatsApp, nu poate citi sau asculta mesajele”) este o minciună. (ProPublica)

7. Doar 6,1% dintre americanii care au iPhone folosesc Apple Pay pentru cumpărături. Rata de adopție a acestuia a crescut cu doar 1% din 2015. Serviciul a fost prezentat de Apple ca unul revoluționar, în urmă cu șapte ani, iar experții îl vedeau drept înlocuitorul cardurilor fizice. (PYMNTS)

8. Microsoft a lansat Start, un serviciu personalizat de știri, care promite să construiască pe experiența acumulată de MSN și Microsoft News. Start are o versiune web, o aplicație de iOS și Android, urmând să fie integrat în Windows 10 și Windows 11. (News.ro)

9. Hackerii atacă aplicațiile Office, folosind un exploit 0-day din Internet Explorer, avertizează Microsoft. Compania americană spune că va lansa un patch pentru această problemă săptămâna viitoare. (The Record)

10. Următoarele produse care vor intra în “epoca smart” sunt toaletele inteligente, la care lucrează, în prezent, mai multe companii și oamenii de știință. Acestea vor analiza urina și fecalele pentru a măsura parametrii de funcționare ai organismului, a depista și monitoriza bolile cronice și a diagnostica inclusiv infectarea cu COVID-19. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Începând din august, Google își va testa public ochelarii de realitate augmentată la care lucrează – Cronica de Tehnologie
Studiu: Aproape 2% din cele mai profitabile 1.000 de aplicații din App Store sunt înșelătorii – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău