Jumătate din locurile de cazare pregătite pentru minivacanța de 1 Mai/Paște au fost rezervate – Cronica dimineții

1. Proprietarii unităților de cazare clasificate din turismul românesc au pregătit, pentru turiștii care și-au propus să petreacă zilele libere de 1 Mai și Paște într-o destinație internă, peste 80.000 de locuri din cele peste 500.000 de locuri clasificate în România, cu 27% mai puțin față de anul 2019, cel mai bun an în turismul autohton din ultimul deceniu. Din datele centralizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) până la această dată rezultă că numai jumătate dintre aceste locuri pregătite au fost rezervate, multe dintre rezervări făcându-se fără avans, ceea ce nu le oferă hotelierilor garanția că acești turiști vor sosi și vor ocupa locurile rezervate. (Profit.ro)

2. Compania farmaceutică germană BioNTech a anunțat că vaccinul său împotriva COVID-19, produs în colaborare cu Pfizer, va fi disponibil din iunie pentru vârstele cuprinse între 12 și 15 ani. Directorul companiei, Uğur Şahin, a declarat pentru săptămânalul „Der Spiegel” că se află „în faza finală” de pregătire a cererii de aprobare pe care o trimite către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). (Hotnews)

3. Milioane de femei din întreaga lume au fost afectate în mod disproporționat de pierderea locurilor de muncă, iar multe altele duc greul perturbărilor masive din îngrijirea copiilor și educație. La nivel global, femeile au pierdut venituri de cel puțin $800 miliarde anul trecut, potrivit unui raport al Oxfam. Valoarea pierderilor este mai mare decât produsele interne brute combinate din 98 de țări. (Digi24)

O știre din Cronica de Business: Grupul Banca Transilvania a încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit net de 656,3 milioane de lei, în creștere de la 303,9 milioane de lei în 2020. (Profit.ro)

4. Parlamentul European a adoptat legea care obliga providerii de internet să șteargă sau să blocheze accesul la conținut care este catalogat ca fiind “terorist” în maxim o oră de la notificarea autorităților. Legea, care va intra în vigoare la 12 luni de la publicare, va fi aplicată la nivelul tuturor țărilor UE, deci inclusiv în România. (TheVerge)

5. Cheltuielile globale totale pentru vaccinuri COVID-19 sunt prognozate să ajungă la $157 miliarde până în 2025, stimulate de programele de vaccinare în masă care sunt în derulare și rapelurile care ar urma să fie făcute odată la doi ani, arată un raport publicat joi de firma americană de consultanță IQVIA Holdings, transmite Reuters. IQVIA, care furnizează date și analize pentru industria de sănătate, se așteaptă ca primul val de vaccinuri COVID-19 să ajungă la aproximativ 70% din populația lumii până la finele lui 2022. (Profit.ro)

6. Acțiunile Amazon au crescut cu 4% după ce compania a anunțat o creștere de 44% a vânzărilor pe primul trimestru, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Vânzările au totalizat $108 miliarde, peste estimările analiștilor, în timp ce profitul s-a triplat, ajungând la $8,1 miliarde. (WSJ)

7. Bill de Blasio, primarul New York City, a anunțat că toate restricțiile impuse de pandemie vor fi ridicate la 1 iulie. Cel mai populat oraș din SUA mai înregistrează aproximativ 2000 de noi cazuri/zi, iar 42% dintre locuitori s-au vaccinat până în prezent. (Reuters)

8. Unilever și-a anunțat rezultatele pe primul trimestru al acstui an. În timp ce vânzările pentru produsele culinare au crescut, populația gătind mai mult acasă, vânzările deodorantelor au scăzut, îngrijirea personală fiind afectată de pandemie. Unilever deține, printre altele, brandurile Dove și Knorr. (MSN)

O știre din Cronica Sportivă: Naționala României de baschet masculin și-a aflat adversarele din FIBA World Cup 2023: va evolua în grupa D, cu Letonia şi Belarus, în faza a doua a precalificărilor europene. Meciurile din grupele fazei a doua vor avea loc în luna august, FIBA urmând să anunţe ulterior programul acestora. (ProSport)

9. Cântărețul de manele Dani Mocanu a fost condamnat, joi, de Judecătoria Piteşti la şase luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat că a lansat în aprilie 2019 un videoclip pe YouTube în care incita la ură împotriva femeilor. El trebuie să plătească și o amendă penală de 15.000 de lei. De asemenea, instanţa a obligat YouTube să retragă videoclipul „Curwa” (Official Video) Hit 2019, precum şi toate videoclipurile conexe. Deciza nu este definitivă. (Digi24)

10. Cel puțin 44 de persoane ar fi decedat din cauza unei ambuscade la un eveniment religios din nordul Israelului. Organizatorii anunțaseră că se așteaptă ca 100.000 de persoane să participe la eveniment. Serviciul național de urgențe a confirmat că sunt zeci de morți, iar alte persoane sunt grav rănite. (BBC)

Fotografia dimineții – 714 persoane s-au vaccinat în prima zi de funcționare a primului primul centru de vaccinare de tip drive-through din București. Matematic, în fiecare minut un vaccin a fost administrat. Inquam Photos, Octav Ganea:

Ți-ar mai putea plăcea
Cîțu: Salariul minim ar putea crește cu 8% din acest an – Cronica dimineții
Primarul din Ceatalchioi susține că el a descoperite resturile dronei și nu armata – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău