Jumătate din populația României locuiește în case conectate la sistemele de canalizare – Cronica serii

1. 52,7% din populația rezidentă a României, adică peste 10,293 milioane de locuitori, aveau în 2018 locuințele conectate la sistemele de canalizare, cu 314.155 persoane mai mult decât în anul precedent, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

2. Statele Unite și China ar fi ajuns la un acord în privința tarifelor. Decizia ar putea fi anunțată înaintea întâlnirii dintre președintele Trump și președintele Xi de la summitul G20, de la finalul acestei săptămâni. (Link)

3. Două din justiţie: 1. Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii. Toni Greblă a fost achitat şi de prima instanţă, în mai 2018 (News.ro). 2. Omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov, la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul retrocedării Pădurii Snagov. În acelaşi dosar, Prinţul Paul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Jurnalistul Dan Andronic, dar şi alţi inculpaţi au fost achitaţi. Decizia instanţei nu este definitivă. (News.ro)

4. Rata șomajului în trimestrul I din acest an a fost de 4,1%, valoare egală cu cea înregistrată în trimestrul anterior, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. (Profit.ro)

5. Agenția americană NSA a colectat mai multe date personale decât s-a crezut inițial. Pentru a doua oară, în octombrie anul trecut și oficial dintr-o eroare, NSA a obținut din nou acces la convorbirile și mesajele americanilor. (WSJ)

6. Operatorul britanic de telefonie mobilă Vodafone Group Plc urmează să primească aprobarea Comisiei Europene pentru tranzacția de $22 de miliarde vizând preluarea activelor Liberty Global Plc din Germania și Europa Centrală, inclusiv România, au declarat pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar. (Profit.ro)

7. Pentru prima dată, populația Germaniei a depășit anul trecut 83 de milioane, a comunicat joi Biroul Federal de Statistică, de la care DPA a preluat și observația că imigrația a contribuit la record. (Profit.ro)

8. Mark Zuckerberg acuză subtil guvernul american că nu a răspuns de o manieră mai decisă în fața interferențelor hackerilor ruși în alegerile din 2016, încercând să influențeze astfel percepția publică asupra responsabilității care revine Facebook în acest sens. (CNBC)

9. Partenerii Facebook care susțin moneda virtuală Libra au dubii în ceea ce privește viitorul acesteia. Cele 27 de companii, printre care se numără Visa și Mastercard, au semnat acorduri care nu le obligă să folosească sau să promoveze moneda. Acestea nu au plătit încă suma cerută de Facebook (peste $10 milioane) și se pot retrage în orice moment. (NY Times)

10. Simona Halep a fost eliminată de Angelique Kerber în sferturile de finală de la Eastbourne, fiind învinsă cu 6-4, 6-3.

Fotografia serii – Thomas Warnack/AP:

Ți-ar mai putea plăcea
România a fost anul trecut pe primul loc în în UE la producția de porumb boabe și floarea soarelui – Cronica serii
Cronica serii – Guvernul ia in calcul îngheţarea salariilor în sectorul bugetar pentru anul viitor

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău