Jumătate dintre primele 20 de bănci listate din Europa și-au schimbat CEO-ul în ultimii 2 ani – Cronica de Business

1. Indicele Dow Jones al bursei americane a atins pentru prima oară 36.000 puncte. În octombrie 1999, în plină bulă a companiilor de internet, a fost publicată o carte, “Dow 36,000”, scrisă de James Glassman și Kevin Hassett în care se susținea că acest indice va ajunge la 36.000 „imediat”, „foarte repede”, „poate chiar azi”. (WSJ)

2. Bursele au urcat luni la niveluri record, înaintea unor ședințe ale băncilor centrale din această săptămână așteptate cu interes de investitori, susținute de așteptările investitorilor pentru măsuri de stimulare în Japonia și neinfluențate de temerile legate de majorările viitoare de dobânzi, care au temperat prețurile obligațiunilor. (Profit.ro)

3. BCR și-a anunțat rezultatele pe primele 9 luni ale acestui an. Portofoliul total de credite nete acordate clienților de Banca Comercială Română (BCR) a crescut cu 11,1%, ritm anual, la 30 septembrie 2021. Banca are 2 milioane de utilizatori de internet banking și mobile banking, dintre care peste 1,32 milioane de utilizatori activi de George, în creștere cu 30% față de 1-9 2020. Profitul net a fost de 1.141,8 milioane de lei (232,5 milioane de euro).

4. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale dă marţi startul la finanţarea activităţilor neagricole în mediul rural. Suma totală disponibilă pentru investiţii în cadrul acestei sesiuni este de 100 de milioane de euro. (News.ro)

5. După mai multe luni de creșteri, dar și un început de declin în luna anterioară, înmatriculările de autoturisme din România au scăzut masiv în luna octombrie, principalul motiv fiind criza de semiconductori, care a lăsat fără stocuri dealerii auto. România a înmatriculat în luna octombrie 13.491 de vehicule, cu 18 procente mai puține decât anul trecut, din care numai 9.608 autoturisme, o scădere de 23,28% față de luna similară din 2020. (Profit.ro)

6. Coca-Cola a preluat producătorul de băuturi pentru sportivi Bodyarmor, pentru $5,6 miliarde. Este cea mai mare achiziţie a unui brand efectuată vreodată de companie. (News.ro)

7. Chronostyle International, operatorul rețelei de magazine de ceasuri și bijuterii Cellini, listează astăzi pe piața AeRo de la BVB obligațiuni în valoare de 1,6 milioane euro, scadente în anul 2025. (Profit.ro)

8. Rivian Automotive, un producător de mașini electrice în care este acționar și Amazon, vrea să se listeze la bursă, săptămâna viitoare, la o evaluare de $60 miliarde. (WSJ)

9. Jes Staley a fost nevoit să-și dea demisia din poziția de CEO-ul al băncii Barclays, pe care o deținea de 6 ani, din cauza legăturilor avute cu pedofilul Jeffrey Epstein. Staley a interacționat cu Epstein în perioada în care a condus divizia de private banking a celor de la JP Morgan. (Bloomberg)

10. Jumătate dintre primele 20 de bănci listate din Europa și-au schimbat CEO-ul în ultimii 2 ani. Ceilalți 10 șefi de bănci au o vechime în funcție de peste șase ani și jumătate, în medie. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Analiști: Criza datoriilor Evergrande Group este puțin probabil să devină un „moment” Lehman Brothers pentru China – Cronica de Business
Accor ar putea fuziona cu Intercontinental – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău