Kanye West a anunțat că va candida pentru președinția Statelor Unite – Cronica dimineții

1. O secțiune de ADN care generează complicații pentru cei afectați de Covid-19 a fost transmisă de omul Neanderthal acum 60.000 de ani, potrivit unui nou studiu. Oamenii de știință nu știu încă de ce acest segment particular crește riscul de boală severă cauzată de noul coronavirus. (NYTimes)

2. O româncă aflată în vacanţă cu soţul său este primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta. Conform MAE, femeia a sosit în Grecia în 2 iulie, cu o cursă aeriană, cu escală la Atena şi va fi transportată la un hotel destinat carantinei. (News.ro)

3. Premierul Ludovic Orban a îndemnat românii să respecte regulile şi să nu ţină cont de decizia Curţii Constituţionale a României – potrivit căreia izolarea şi carantina încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale – în cazul unui contact cu un pacient infectat cu COVID – 19. Preşedintele Curţii Constituţionale Valer Dorneanu a declarat că măsurile pentru protejarea sănătăţii trebuiau luate, dar în cadru legal, conform Constituţiei. El a accentuat că restrângerea unor drepturi se poate face doar prin lege. (News.ro)

Una din Cronica de Sănătate: Un nou model de cercetare arată că ”imunitatea de turmă” se poate produce mult mai repede, și anume când 43% dintre oameni au contactat virusul. În acel moment, infecția va înceta să se răspândească și pandemia se va sfârși. (MedicalNewsToday)

4. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat aseară, referitor la situaţia de la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă (Kulata – Promachonas), că ieri coada de maşini avea 3 km. Timpul de aşteptare este de 3 ore şi pe parcursul zilei reprezentanţi diplomatici români au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii şi a femeilor însărcinate sau a altor cazuri speciale. (News.ro)

5. Kanye West a anunțat în această dimineață că va candida pentru președinția Statelor Unite la alegerile din noiembrie. (Link)

6. Românii au cumpărat și înmatriculat în luna iunie 10.161 de autoturisme, cu 27,84% mai puține față de anul trecut în aceeași perioadă. Datele arată ca sunt șanse mari să constatăm că piața locală de mașini a trecut cu brio peste marea criză a pandemiei. Mai mult, pierderile din prima jumătate ar putea fi recuperate în celelalte luni, până la finalul anului. (Profit.ro)

Promo: Anika by the sea, cel mai nou proiect gastronomic condus de Chef Alexandru Dumitru, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.  Restaurantul se află pe o terasă spațioasă, chiar in fata hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana in Olimp. Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana – Taverna (specific grecesc) si  Ristorante CasaDeMare (specific italian).

7. În premieră, un autoturism electric, Renault Zoe, a reușit să urce în top 20 al celor mai vândute modele din România. (Profit.ro)

8. Președintele polonez, Andrzej Duda, care a intrat în turul 2 pentru un nou mandat, a afirmat sâmbătă că vrea să interzică prin Constituție adopțiile de către cuplurile homosexuale. (Hotnews)

9. Qatar Airways a anunțat că le va furniza pasagerilor un kit de protecție ce include măști, viziere și mănuși. Cu excepția momentelor când mănâncă sau beau, pasagerii de la clasa economică vor trebui să poarte permanent vizierele. (CNN)

10. Menţiunea cu privire la sexul persoanei nu va mai exista, începând din 2024/2025, pe cărţile de identitate ale olandezilor, fiind o informaţie care nu este necesară, a precizat ministrul Educaţiei şi Culturii, Ingrid van Engelshoven. “Olanda nu va fi primul stat membru UE în care în cărţile de identitate este omis sexul. Cartea de identitate germană nu include această informaţie. Oamenii ar trebui să fie liberi să-şi creeze propria identitate şi să trăiască în libertate deplină şi în siguranţă”, a precizat ea. (News.ro)

Fotografia dimineții – În fiecare an, pe 4 iulie, New York Times publica Declarația de Independență:

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj: Comparativ cu iulie a scăzut numărul românilor îngrijorați de Covid-19 – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Rusia a capturat 3 nave ucrainiene în Marea Neagră

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău