Klaus Iohannis: Autorităţile nu au în vedere un lockdown de Paşte – Cronica serii

1. România a avut, în ultimele 3 luni din 2020, cea mai rapidă revenire a economiei dintre statele Uniunii Europene, comparativ cu trimestrul precedent, relevă clasamentul bazat pe datele revizuite publicate de biroul european de statistică Eurostat. Pe locul al doilea s-a situat Malta, cu o creștere trimestrială de 3,8%. Față de al treilea trimestru, economia românească a avut un avans de 4,8%, revizuit în scădere față de estimarea anterioară, de 5,3%, publicată în februarie. (Profit.ro)

2. Guvernul a împrumutat în primele două luni ale anului 21,2 miliarde lei, dublu față de ce a anunțat ca program orientativ, de 10,3 miliarde lei cumulat pentru cele două luni. Suma atrasă în februarie a fost de 12,9 miliarde lei. (Profit.ro)

3. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că cifrele din ultima săptămână privind evoluţia pandemiei de COVID – 19 sunt îngrijorătoare. Iohannis a anunţat că circulaţia pe timp de noapte va fi restricţionată de la 22 şi a dat asigurări că autorităţile nu au în vedere un lockdown de Paşte. (News.ro)

4. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se va face o modificare de statut, astfel încât candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale să fie desemnat prin alegeri preliminare în interiorul formațiunii şi nu de Comitetul Politic Naţional. (G4Media)

5. Termenul mediu de plată a facturilor a crescut de la 115 la 120 de zile în România în timpul pandemiei, indică o analiză Termene.ro, iar activitatea companiilor mici şi mijlocii a fost afectată de lipsa cash-flow-ului în ultimul an. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Discord este a doua aplicație după numărul mediu de minute alocat de americani. Deși la distanță mare de Facebook, Discord a depășit platforme sociale precum Twitter, Snapchat sau Reddit. Anul trecut, Discord (140 de milioane de utilizatori lunari) a avut venituri de $130 de milioane, de la $45 de milioane în 2019. (WSJ)

6. București (cu 134 de ore pierdute în trafic), Bogota (133 de ore), New York (100 de ore), Moscova (100 de ore) și Philadelphia (94 de ore) sunt primele 5 orașe cele mai aglomerate, potrivit clasamentul Global Congestion Impact publicat marți de INRIX, cea mai precisă aplicație de trafic, dirijare și alertare rutieră. România a fost inclusă pentru prima oară în acest clasament în 2020, ne-existând date care să arate schimbările față de anii anteriori. (Hotnews)

7. Amazon, cel mai puternic retailer online, prezent pe piața din România cu peste 2.500 de angajați, se pregătește să deschidă un nou birou, în Timișoara, și altele două în Iași. Compania va avea, astfel, până la finalul anului, încă 500 de angajați. (Profit.ro)

8. Oamenii care sunt vaccinați împotriva Covid-19, au anticorpi sau au un test negativ pot călători vara aceasta în Grecia, a anunțat ministrul Turismului, Harry Theocharis. Grecia își propune să înceapă sezonul de vară până la jumătatea lunii mai. (Profit.ro)

9. Rusia și China au semnat marți un memorandum pentru construirea unei stații de cercetare pe Lună, a anunțat Roscosmos, agenția aerospațială a Moscovei. (Link)

10. Până în 2100, verile vor ține aproape jumătate de an în emisfera nordică, dacă nu vor fi combătute schimbările climatice, avertizează oceanografii. Mediul, agricultura și oamenii vor fi afectați pe măsură ce verile vor fi mai lungi și mai fierbinți, iar iernile ajung să fie mai calde și mai scurte, arată un studiu care se bazează pe datele de climă din 1952 până în 2011. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Planeta s-ar putea incalzi cu aproape 4 grade Celsius pana in 2100
Cartofii s-au scumpit cu aproape 21% din decembrie până luna trecută. Inflația a scăzut la 2,3% – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău