Klaus Iohannis: Nu există vreo intenţie de tăiere a salariilor sau a pensiilor – Cronica dimineții

1. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că nu există vreo intenţie de tăiere a salariilor sau a pensiilor, dar a adăugat că bugetul pentru anul viitor trebuie construit cu mare grijă şi ar fi de preferat ca acesta să fie dezbătut şi aprobat de viitorul Parlament. „Noi credem că în continuare economia României îşi va reveni şi îşi va relua parcursul normal care va permite creşteri de pensii şi salarii, investiţii. Noi ne pregătim pentru an de creştere, nu de reducere”, a spus Iohannis. (News.ro)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat aseară că prima tranşă de vaccinuri anti-COVID-19 ar putea ajunge în ţară în luna decembrie. (Hotnews)

3. Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru (re)intrarea în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari, la începerea noului an școlar, a precizat miercuri Ministerul Sănătății. Medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste adeverințe la începutul anului școlar, motivând că valul de părinți și copii care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie. (Hotnews)

4. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că se aşteaptă la un rezultat record în acest an, la alegerile locale, respectiv ca PNL să obţină mai mult decât a avut vreodată în ultimii 30 de ani. ”PNL e cel mai important partid pe scena politică din România şi trebuie să demonstreze acest lucru şi la locale.” (News.ro)

5. O companie din Italia va începe producţia unui test ultrarapid de detectarea a infecţiei COVID-19, pe bază de salivă, care dă rezultatul în doar 3 minute. Ministerul Sănătăţii și-a da acordul pentru demararea producției. (G4Media)

6. Donald Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că noul coronavirus este mai letal decât gripa în timp ce continua să compare cele două afecţiuni în declaraţiile publice. Preşedintele Trump a recunoscut în februarie pericolul pandemiei de coronavirus într-un interviu cu jurnalistul Bob Woodward şi a recunoscut că a minimalizat ameninţarea într-un interviu din martie, potrivit unei relatări din noua carte a lui Woodward. (News.ro)

7. Startup-ul american Exosonic va dezvolta un Air Force One supersonic pentru liderii și diplomații Statelor Unite. Primul prototip va fi gata în 2025 și ar putea fi chiar twinjet-ul low-boom cu viteze Mach 1.8 la care Exosonic lucrează în prezent. (Digital Trends)

8. Cercetătorii care au scanat până acum 10,3 milioane de planete, folosind un telescop din Australia, au anunțat că nu au descoperit până acum semne de viață. (Reuters)

9. Pentru șeful Netflix, Reed Hastings, lucratul de acasă forțat de pandemie este strict un aspect negativ, care îngreunează munca angajaților. Aceștia, spune Hastings, se vor întoarce la birou când va exista un vaccin pentru COVID-19. (WSJ)

10. Primul trailer oficial pentru filmul “Dune”, bazat pe cartea lui Frank Herbert, a fost lansat ieri. Regizat de Denis Villeneuve, „Blade Runner 2049” și „Arrival”, filmul va avea premiera pe 18 decembrie. (CNN)

Fotografia dimineții – Din cauza incendiilor, San Francisco nu a văzut soarele ieri. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
USR PLUS și AUR au depus aseară moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu – Cronica dimineții
Iohannis: PNL și USR vor guverna împreună – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău