Ministrul Sănătăţii: Susțin o lege a vaccinării – Cronica dimineții

1. Proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, de Camera Deputaților. Conform inițiativei legislative, limbile maghiară şi română vor fi folosite în instituţiile publice de cetăţenii domiciliaţi în Ţinut. (Link)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că susţine o lege a vaccinării şi crede că persoanele vulnerabile ar trebui să îşi facă vaccinul antigripal. Tătaru a spus că, după stabilizarea coronavirusului, România ar putea să cerceteze un vaccin împotriva Covid-19. (News.ro)

3. Alan Greenspan, fostul șef al Rezervei Federale americane, a declarat că economia Statelor Unite ar trebui să-și revină puternic în trimestrul trei al acestui an, după scăderea pe care o va înregistra în acest trimestru. (Bloomberg)

4. Veniturile Alphabet/Google au crescut cu 13% pe primul trimestru, până la $41,2 miliarde. Profitul a crescut la $8 miliarde, de la 6,6 miliarde în aceeași perioadă a anului trecut. YouTube a generat venituri de $4 miliarde, având o creștere de 33%, YoY. (WSJ)

Una din Cronica de Business: Fondul suveran al Arabiei Saudite a preluat o participație de 5,7% în compania americană de organizare de evenimente Live Nation, pentru $518 milioane. (CNBC)

5. Contractele încheiate pentru prestarea de servicii sau pentru furnizarea de utilități ar urma să fie exprimate numai în moneda națională, dacă este vorba de firme și rezidenți din România. Un proiect de lege în acest sens, elaborat senatorul Daniel Zamfir și majoritatea colegilor săi senatori din PSD, a fost adoptat de Senat. (Profit.ro)

6. Hillary Clinton și-a anunțat susținerea pentru candidatura lui Joe Biden la președinția Statelor Unite. (Reuters)

Promo: Vrei mai multe vânzări online? Prin 2Performant magazinele sunt promovate la Cost Pe Vânzare de mii de publisheri, specialiști PPC, comparatoare de prețuri, bloggeri sau vloggeri. Ne apropiem de 200 de milioane de euro vânzări generate și 14 milioane de euro comisioane plătite către afiliați. Marketingul afiliat e mai simplu decât crezi, începe aici: https://ro.2performant.com

7. Costul finanțărilor pentru companiile americane de retail a crescut de 5 ori, de la începutul lui martie până în prezent. Macy’s, unul dintre cel mai mare lanț de magazine din SUA, are oferte de împrumut cu dobânda de 17,7%, în condițiile în care în martie dobânda era 2,8%. (Link)

8. Thuan Pham, CTO-ul Uber, și-a anunțat plecarea după 7 ani petrecuți în managementul companiei. Uber ar putea concedia 20% din cei 27000 de angajați pe care-i are în acest moment, din cauza scăderii veniturilor pe fondul pandemiei. (Bloomberg)

9. Un grup de cercetători elvețieni a publicat un studiu în care se estimează că aproximativ 170.000 de persoane, 2% din populația Eleveției, vor pierde 9,8 ani din viață din cauza izolării impuse de pandemie și a problemelor psihosociale generate. (Link)

10. Filmele care nu au rulat în cinematografe ci doar online, pe platformele de streaming, vor putea concura la premiile Oscar pentru acest an. Organizatorii au anunțat că este vorba de o excepție, valabilă doar anul acesta, motivația fiind închiderea cinematografelor din cauza pandemiei. (CNBC)

Fotografia dimineții – Un invitat surprins fără pantaloni, în direct, la tv:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Mii de persoane s-au strâns sâmbătă în Piața Victoriei. Este cel mai mare protest anti-restricții de la începutul pandemiei de coronavirus – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Blocaj în Marea Britanie după ce parlamentul a respins acordul pentru Brexit

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău