La opt ani după începerea lucrărilor, au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, pe Magistrala 5 – Cronica dimineții

1. Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe azi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Pentru a susține examenul s-au înscris 155.500 de candidați, dintre care 31.800 din promoțiile anterioare. În premieră, afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui candidatului. (Hotnews)

2. Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul nu-şi permite dublarea alocaţiilor, suma necesară fiind de 7 miliarde de lei. El a amintit că alocațiile au fost dublate şi în primăvara anului trecut. Guvernul a prorogat dublarea alocaţiilor până la 1 august, Parlamentul, însă, a respins această variantă. (News.ro)

3. Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că 7.000 de companii au beneficiat până acum de programul IMM Invest, plafonul atins fiind de 6 miliarde de lei. (Profit.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

4. Premierul Ludovic Orban a declarat că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în comunitate. ”Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a adăugat Orban. (News.ro)

5. La opt ani după începerea lucrărilor, au avut loc primele teste la metroul din Drumul Taberei, pe Magistrala 5. În imagini se pot observa primele trenuri care circulă, fără călători, pe această magistrală. Ultimul termen avansat de autorități pentru punerea în funcțiune este „la sfârșitul verii”. (Link)

6. Aproximativ 650 de români angajaţi la un abator din Germania au diagnosticaţi cu COVID-19. 17 dintre ei au plecat din locul în care erau izolaţi, conform informaţiilor transmise duminică de MAE. (News.ro)

7. Rata de reproducere a noului coronavirus în Germania a urcat duminică la 2,88, faţă de 1,79 în ziua precedentă, depăşind nivelul necesar pentru a putea fi ţinut sub control pe termen lung, potrivit datelor Robert Koch Institute (RKI). În acelaşi timp, oraşul Goettingen, din Saxonia Inferioară, şi landul Renania de Nord Westfalia au cerut poliţiei să supravegheze punerea în aplicare a măsurilor de carantină, în urma creşterii numărului de infecţii şi a nerespectării de către oameni a măsurilor de izolare. (News.ro)

8. Partidul Sârb al Progresului (SNS, conservator) al preşedintelui Aleksandar Vucic a câştigat cu 63.4% alegerile parlamentare care au avut loc duminică şi care au fost parţial boicotate de opoziţie. Estimarea se bazează pe un eşantion al secţiilor de votare. Sondajele la ieşirea din secţiile de votare nu sunt permise în Serbia. (Hotnews)

Una din Cronica de Carte: O altă carte despre Donald Trump, ce promite și multe dezvăluiri în premieră, va fi publicată pe 28 iulie și va avea titlul ”Too Much and Never Enough: How My FamilyCreated the World’s  Most Dangerous Man”. Autoarea volumului este Mary Trump, nepoata președintelui SUA, fiica fratelui acestuia, Fred Trump Jr. (New York Times)

9. Temperatura în Verkhoyansk, Siberia, a ajuns la 38 grade Celsius sâmbătă. Este un record pentru această localitate aflată în apropierea Cercului Polar, unde, în mod normal, se înregistrează unele dintre cele mai scăzute temperaturi din lume. (CBSNews)

10. Chitara folosită de Kurt Cobain în timpul înregistrărilor la celebrul concert „Unplugged” al formaţiei Nirvana, în 1993, a fost vândută, la o licitaţie, pentru $6 milioane de dolari, un record pentru o chitară. (BBC)

Fotografia dimineții – Premierul Boris Johnson într-o demonstrație despre păstrarea distanței fizice:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – La patru ani de la alegerea in functia de presedinte, Iohannis lanseaza proiectul “Romania Educata”
Rezultatele finale la Evaluarea Naţională arată că 76,2% dintre elevi au obţinut medii mai mari sau egale cu cinci – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău