Traian Băsescu vrea legalizarea prostituției – Cronica dimineții

1. Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că susţine legalizarea prostituţiei, pentru diminuarea fenomenului de trafic de persoane. El acuză „laşitatea” unor politicieni care „nu şi-au asumat să treacă peste nişte supărări ale Bisericii” şi nu au promovat o lege în acest sens. (News.ro)

2. Programul „Prima casă” va fi transformat într-un program social denumit „O familie, o casă”, în cadrul căruia vor mai putea accesa credite doar persoanele cu venituri sub un anumit prag. (Profit.ro)

3. Criza de pe piața forței de muncă îndeamnă autoritățile să suplimenteze, pentru anul 2019, contingentul de lucrători nou – admişi pe piaţa forţei de muncă din România cu 10.000. (Hotnews)

4. Bisericile din România ar putea scăpa de declararea anuală a impozitului pe profit, potrivit unui proiect al Guvernului. (Avocatnet)

5. China General Nuclear Power (CGN), gigantul chinez de stat partener al Nuclearelectrica la proiectul construirii reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, a fost plasat de autoritățile americane pe o „listă neagră” cu companii despre care se consideră că acționează „împotriva securității naționale și intereselor de politică externă” ale SUA. (Profit.ro)

6. Președintele PLUS, Dacian Cioloș a anunțat că partidul său a deschis două platforme online unde cei care își doresc să candideze la viitoarele alegeri locale să își poată depună candidaturile. (Link)

7. Uniunea Europeană vrea să impună reglementări companiilor și autorităților publice pentru folosirea tehnologiilor de recunoaștere facială. (FT)

8. Publicarea de către Guvernul rus a protocolului secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, la 80 de ani de la semnarea acestuia, a sporit diviziunile între ruşi. De o parte sunt cei care cred că URSS nu avea la acea vreme altă alternativă decât să încheie acest pact cu Germania nazistă, de cealaltă parte sunt cei care consideră că pactul i-a dat aripi lui Hitler să invadeze Polonia şi să declanşeze al Doilea Război Mondial. (Link)

9. Amazon va deschide un nou campus în Hyderabad, India, unde va angaja până la 15.000 de persoane. Orașul indian va deveni astfel cel mai mare centru Amazon din afara SUA. (Reuters)

10. Mai multe națiuni au inițiat o acțiune ieri pentru protejarea girafelor ca specie aflată în pericol de extincție, pentru prima dată, atrăgând laude din parte grupurilor de conservare și dezaprobarea unor țări africane. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr al revistei Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Soros avertizează că Uniunea Europeană se poate destrăma la fel ca URSS
Peste 60% din ruși regretă dispariția Uniunii Sovietice – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău