Lansarea pe piață a smartphone-ului iPhone SE 4 ar putea fi amânată sau chiar anulată – Cronica de Tehnologie

1. Binance deține acum aproape în întregime serviciul indonezian de schimb pentru criptomonede Tokocrypto. Vor fi operate mai multe schimbări aici, precum înlocuirea CEO-ului și eliminarea a 58% din locurile de muncă. (Bloomberg)

2. Startup-ul israelian AIR a realizat cu succes primul test al unui vehicul zburător electric, gândit pentru transport personal pe distanțe relativ scurte. Vehiculul cu decolare și aterizare pe verticală are o rază de 160 de kilometri și o viteză maximă de 160 km/h. Compania speră să-l aducă pe piață în 2024 și să vândă versiunea de bază cu $150,000. (Reuter)

3. După rezultatele financiare din ultimul trimestru, Micron, care are în jur de 48.000 de angajați, vrea să-și reducă forța de muncă anul viitor cu aproximativ 10%. Veniturile companiei în ultimul trimestru au fost de $4.09 miliarde, în scădere cu 47% YoY. (Bloomberg)

4. În ultimii cinci ani, consumul de apă al centrelor de date Google din The Dalles, Oregon, aproape că s-a triplat, ajungând să reprezinte acum mai mult de o treime din total apei consumate de întregul oraș. În acest ritm, avertizează reprezentanții ONG-urilor, în curând vor exista efecte grave asupra peștilor și faunei sălbatice din zonă. (OregonLive)

5. Lansarea pe piață a smartphone-ului iPhone SE 4 ar putea fi amânată sau chiar anulată, susține reputatul analist Ming-Chi Kuo. De vină ar fi vânzările slabe, dar și creșterea costurilor de producție, în contextul în care Apple voia să folosească designul iPhone X pe modelul ce urma să fie lansat în 2024. (MacRumors)

6. Mark Zuckerberg a depus mărturie în instanță, unde a răspuns la mai multe întrebări legate de intențiile Meta cu privire la Within, companie pe care vrea să o cumpere. Procesul va decide, la cererea FTC, dacă achiziția va merge mai departe sau va fi blocată și are potențialul de a crea un precedent în legislația antitrust. (NYTimes)

7. Hackerii au accesat arhivele Okta de pe GitHub și au furat codul sursă al companiei. Aceasta, însă, dă asigurări că serviciile și datele clienților nu au fost accesate. Okta este unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de autentificare. (Bleeping Computer)

8. Netflix plănuiește să înceapă lupta cu password sharing-ul în SUA anul viitor. Compania ia în calcul o taxă de sharing, care va costa undeva sub $7 pe lună. Peste 100 de milioane de oameni accesează serviciul folosind abonamentul unui prieten sau rude, conform Netflix. (WSJ)

9. Google afișează reclame alături de știri false, piraterie și pornografie prin Display Network. Acest serviciu este folosit de peste 2 milioane de site-uri și un număr necunoscut de aplicații mobile, generând anul trecut $31 de miliarde pentru gigantul american. (ProPublica)

10. Ucraina a rezolvat problemele financiare cu Starlink și va primi în lunile următoare peste 10.000 de terminale, care vor fi folosite pentru conectarea prin satelit la internet. Mykhailo Fedorov, ministrul transformării digitale din Ucraina, laudă compania și pe Elon Musk pentru suport și reacția rapidă. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Cercetătorii americani au creat o cameră foto de dimensiunea unei boabe de sare – Cronica de Tehnologie
Amazon vrea să lanseze un magazin online prin care să livreze medicamente de pe rețete în Japonia – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău