Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată procuror-şef european – Cronica serii

1. Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial procuror-şef european, printr-un vot în COREPER. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate. (News.ro)

2. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că investiţiile străine în ţara noastră au ajuns, în primele şapte luni ale anului, la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, înregistrând totodată şi o creştere de peste 22 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. (News.ro)

3. Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a scăzut estimarea pentru creșterea economică pe acest an, la 2,9%, de la 3,2%. Este cel mai scăzut procent înregistrat în ultimii 10 ani. (Bloomberg)

4. Benny Gantz, liderul Opoziției din Israel, și-a declarat victoria în alegerile desfășurate marți, respingând oferta premierului Netanyahu de a forma un guvern de coaliție națională. (WSJ)

5. 75 de țări folosesc recunoașterea facială în sistemele de supraveghere video, iar Huawei este de departe producătorul care furnizează cele mai multe sisteme de supraveghere. Produsele companiei chineze sunt prezente în 50 din cele 75 de țări. (Profit.ro)

6. 900.000 de canadieni, dintre care 300.000 de copii, au ieșit din sărăcie în ultimii 3 ani. (Link)

Una din Cronica de Tehnologie: Pentru prima oară, tehnologia de recunoaștere facială este folosită pe un aeroport din Marea Britanie. Gatwick Airport va verifica astfel identitatea pasagerilor, care nu vor fi scutiți totuși de verificarea actelor de identitate. (BBC)

7. Două studii separate au concluzionat că smart TV-urile trimit datele personale ale utilizatorilor către companii precum Netflix, Facebook și Google. De departe, televizoarele Samsung trimit cele mai multe informații, însă nu doar televizoarele fac acest lucru, ci și stick-urile de streaming, gen Roku și Fire TV. (FT)

8. Cercetătorii de ştiinţă de la Universitatea California, San Francisco au demonstrat cum pot decoda semnalele emise de creierul uman, descifrând cuvinte şi chiar fraze fără ca subiectul să-şi folosească vorbirea. (News.ro)

9. Coca-Cola HBC a vândut anul trecut, în România, peste 1 miliard de litri de băuturi și 1,4 milioane kg de cafea.

10. Președintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat din funcție după ce în presă au apărut informații potrivit cărora și-a falsificat CV-ul. (Profit.ro)

Fotografia serii – Premierul canadian Justin Trudeau a prezentat ”scuze profunde” pentru că şi-a machiat faţa în negru în timpul unei seri deghizate în 2011. Time Magazine/West Point Grey Academy:

 

Ți-ar mai putea plăcea
BNR a crescut rezervele valutare cu 4,5 miliarde de euro în ultimele 12 luni – Cronica serii
Ministrul Finanţelor: Este „exclus” să se ia în calcul o îngheţare a pensiilor şi salariilor în acest an – Cronica serii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău