BNR a crescut rezervele valutare cu 4,5 miliarde de euro în ultimele 12 luni – Cronica serii

1. Rezervele valutare administrate de BNR au crescut cu 146 milioane euro în august și cu 4,5 miliarde de euro în ultimele 12 luni. (Profit.ro)

2. Nivelul dioxidului de carbon în atmosferă este, cel mai probabil, la cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii 3 milioane de ani. (Link)

3. Proiectul taxei de poluare pentru București va fi modificat pentru ca aceasta să fie plătită pentru circulația în Capitală de toate mașinile cu motoare non-Euro, Euro 1 și Euro 2, indiferent de județ. (News.ro)

4. Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia din funcție de președinte al Senatului. PSD a anunțat că-l susține pe senatorul ALDE Teodor Meleşcanu pentru a prelua această funcţie. (News.ro)

5. USR-PLUS a cerut, din nou, semnarea unui acord politic pentru alegeri anticipate imediat după prezidențiale. Liderul USR și candidatul la prezidențiale Dan Barna a declarat că este singura soluție pentru a scoate țara din criză. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: 92% dintre importurile de haine din China în Statele Unite vor fi afectate de taxa de 15% introdusă de Donald Trump, , începând cu această lună. (CNBC)

6. Afacerile firmelor care activează în învățământul preuniversitar – școli și grădinițe private, au atins în 2018 nivelul de 173,3 milioane de lei, față de 160,8 milioane lei în 2017 și 73,1 milioane de lei în 2010. Estimările indică faptul că în 2019 va fi un nivel record în acest business, de 200 de milioane de lei. (Profit.ro)

7. Banca Centrală din Argentina a restricționat cumpărarea de dolari americani, începând de astăzi, într-o încercare de a proteja peso-ul, moneda națională. (Reuters)

8. Tesla a anunțat săptămâna trecută că va vinde asigurări auto clienților care cumpără mașinile electrice produse de companie. Este o mișcare rară a unui producător auto de a intra pe piața de asigurări. (FT)

Una din Cronica de Tehnologie: Nokia este producătorul care lansează cel mai rapid update-uri de Android. Peste 95% dintre smartphone-urile Nokia vândute în ultimul an au primit deja Android Pie. În comparație, doar aproximativ un sfert dintre flagship-uri folosesc cea mai recentă versiune de Android. (Counterpoint Research)

9. Mai multe companii aeriene, printre care Air Italy, Qantas Airways și Virgin Australia, au interzis accesul cu laptopurile Apple MacBook Pro de 15 inch, după ce Apple a avertizat că un număr redus de modele prezintă riscul incendierii din cauza bateriei. (Gizmodo)

10. Facebook a dezvoltat un asistent bazat pe inteligență artificială pentru Minecraft. Compania vrea să-și antreneze AI-ul pentru diverse sarcini, considerând că Minecraft este mediul ideal pentru perfecționarea inteligenței artificiale. (TechnologyReview)

Fotografia serii – Imaginea surprinsă chiar în „ochiul” uraganului Dorian. Sursa: @GBlack22wx pe Twitter:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Opoziția susține că i-a revocat din funcții pe Dragnea și Iordache, puterea acuză tentativa de a lua cu “japca” Parlamentul
Cronica serii – Papa Francisc ar putea vizita România în luna Mai 2019
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău