Laura Codruţa Kovesi este susținută și de noul Parlament European pentru funcția de procuror-șef – Cronica dimineții

1. Noul Parlament European îşi menţine susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi în vederea obţinerii funcţiei de procuror-şef european. (News.ro)

2. Autostrada Transilvania se face și cu muncitori din Bangladesh, deoarece constructorii nu mai găsesc suficienți muncitori români. (Economica)

3. O navă de război americană, USS Boxer, a distrus o dronă iraniană aflată în zbor, care ameninţa nava amfibie de asalt, a anunţat Donald Trump. (News.ro)

4. Camera Reprezentanților a votat o lege care prevede creșterea salariului minim per oră, în SUA, la $15, în urmatorii 6 ani. În prezent salariul minim per oră este de $7,5. Ultima mărire a avut loc în 2009. (CNBC)

5. Veniturile Microsoft au crescut, în trimestrul doi, cu 12%, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, atingând un nivel record, $33,72 miliarde. Veniturile diviziei Cloud, care a generat aproape o treime din total, au crescut cu 39% YoY. (WSJ)

6. Liderul Democraților americani din Senat, Chuck Schumer, a cerut FBI să investigheze aplicația FaceApp care “îți îmbătrânește” fotografia folosind AI. Schumer vrea să știe dacă aplicația, dezvoltată de un programator rus, respectă protecția datelor personale. (BBC)

7. În primele 6 luni ale anului, eolienele din Scoția au produs suficientă energie pentru a alimenta 4,47 milioane de locuințe, ceea ce înseamnă aproape dublu locuințelor aflate în țară. (CNBC)

8. Cercetătorii au folosit tehnici noi pentru a elimina, aproape complet, populația de țânțari de pe doua insule aflate în apropierea orașului chinez Guangzhou. Ei au sterilizat femelele și au infectat masculii cu o bacterie care le-a redus capacitatea de a se reproduce și a transmite viruși. (Link)

9. Instagram nu va mai afișa numărul de likeuri pentru utilizatorii din 7 țări: Canada, Irlanda, Italia, Japonia, Brazilia, Australia și Noua Zeelanda. (TechCrunch)

10. 21 de grade Celsius, un record, s-au înregistrat în Alert, cea mai nordică aşezare permanentă din lume, situată la mai puţin de 900 de kilometri de Polul Nord. Media zilnică pentru luna iulie este de 3,4 grade, iar media temperaturilor maxime este de 6,1 grade Celsius. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Orlando Sentinel a reprintat prima pagina a ziarului de acum 50 de ani:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – eurodeputata Renate Weber contestă parteneriatul strategic cu SUA
Donald Tusk: Îl ascultăm pe Boris Johnson dar nu vom coopera pentru un Brexit fără acord – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău