LG ar putea ieși de pe piața smartphone-urilor în 2021 – Cronica de Tehnologie

1. LG ar putea ieși de pe piața smartphone-urilor în 2021. Șeful companiei, Kwon Bong-seok, a scris într-un email adresat angajaților că “este timpul ca LG să judece la rece și să ia cea mai bună decizie”, avându-se în vedere inclusiv “vânzarea, retragerea și reducerea activității smartphone-urilor”. Divizia mobilă a LG a pierdut $4,5 miliarde în ultimii ani. (Profit.ro)

2. 1% din transferurile de monede digitale din 2020, în jur de $10 miliarde, au fost făcute în legătură cu activități ilicite. Cifra reprezintă o scădere importantă față de 2019, când în acest gen de activități erau implicate $21.4 miliarde, undeva peste 2% din volum. (Chainalysis)

3. Amazon vrea să ajute noua administrație SUA să-și atingă țelul privind vaccinarea – 100 de milioane de oameni vaccinați în 100 de zile, se arată într-o scrisoare adresată de gigantul american, în care acesta mai spune că angajații săi care nu pot să lucreze de acasă ar trebui vaccinați cât mai repede. (GeekWire)

4. Cheltuielile cu securitatea cibernetică vor ajunge anul acesta la $60.2 miliarde, susține firma de analiză Canalys, care vede o creștere a acestora față de anul trecut cu 10 procente. Canalys arată că anul trecut atacurile cu ransomware au crescut cu 60% și că au fost compromise, într-un fel sau altul, 12 miliarde de înregistrări de date. (VentureBeat)

5. Mercedes a prezentat EQA, un SUV compact electric, prin care vrea să concureze cu Tesla în Europa și China. EQA va fi vândut în Europa începând cu 4 februarie și va avea o autonomie de 426 kilometri. Ulterior, va fi lansat un model cu o autonomie de 500 kilometri. (Reuters)

6. Cercetătorii de la trei instituții din SUA și Israel au lansat un sistem de evaluare a modelelor lingvistice de tip human-in-the-loop. GENIE, cum a fost denumit, postează modelele de predicție pe o platformă de crowdsourcing, unde sunt analizate de oameni, care compară textele generate de algoritmi cu cele create de oameni. (VentureBeat)

7. 84 de milioane de brazilieni (peste 60% din cei conectați la internet) folosesc serviciile digitale cetățenești puse la dispoziție de guvern. Guvernul brazilian spune că oferă 3.900 de servicii digitale, adică 63% din întregul portofoliu. (ZDNet)

8. Mai mulți producători de jocuri, printre care și Valve, au fost amendați cu €7,8 milioane de Comisia Europeană pentru încălcarea principiului pieței digitale unice. Aceștia au blocat pe criteriu geografic în jur de 100 de jocuri de PC, pentru ca utilizatorii din țările cu venituri mai mari să nu poată activa jocuri vândute în România și alte țări din estul Europei. (Profit.ro)

9. Opera cumpără YoYo Games cu $10 milioane și lansează, totodată, Opera Gaming, divizie care include browser-ul de gaming Opera GX. Acesta a ajuns în decembrie la 7 milioane de utilizatori, în creștere YoY cu 350%. Browser-ul principal al companiei are peste 380 de milioane de utilizatori. (VentureBeat)

10. Google investighează un alt angajat al echipei de etică pentru AI, Margaret Mitchell, care ar fi folosit un script automatizat pentru a găsi dovezi de comportament discriminatoriu față de fosta șefă a echipei, Timnit Gebru, concediată de Google. Reprezentanții companiei spun că vor să afle de ce Mitchell a descărcat și trimis unor persoane din afara companiei un mare număr de fișiere. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Tehnologie – Huawei și-a construit propriul sistem de operare pentru smartphone-uri
Netflix a pierdut 130.000 de abonați în Statele Unite, în trimestrul doi – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău