LG confirmă ieșirea de pe piața smartphone-urilor – Cronica de Tehnologie

1. LG confirmă ieșirea de pe piața smartphone-urilor, vehiculată pe surse de mai multe luni. Producătorul coreean, care a mers pe pierdere mai mulți ani în ceea ce privește smartphone-urile, spune că se va concentra pe creșterea altor afaceri, precum componentele pentru mașini electrice, inteligența artificială, casele inteligente etc. (Profit.ro)

2. Datele personale ale peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook, inclusiv numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg, au fost postate pe un forum de hacking. Obținute folosind o vulnerabilitate mai veche, reparată în 2019 de Facebook, și disponibile anterior la vânzare pe Telegram, datele includ informații prin care utilizatorii pot fi identificați, precum numere de telefon și email sau adrese personale. (Profit.ro)

3. Uber va plăti $1.1 milioane pentru discriminarea unei femei fără vedere, după ce șoferii platformei i-au refuzat comenzile de peste 60 ori. Șoferii nu au vrut să o primească în mașină cu câinele de ghidare. Compania americană a fost considerată vinovată de înlesnirea discriminării persoanelor cu dizabilități pentru a doua oară, după un prim proces în 2014, când a trebuit să plătească $2,6 milioane și a promis că va remedia problema. (News.ro)

4. GM a prezentat un Hummer SUV, care va fi lansat în 2023 și va costa între $80.000 și $110,595. Autonomia este estimată între 400 de kilometri și peste 480 de kilometri. Are 830 de cai putere și ajunge la 100 km/h în 3,5 secunde. În 2023 vor fi produse modelele mai scumpe, urmate de cele mai ieftine un an mai târziu. (CNBC)

5. Apple a început să vândă în Rusia iPhone-uri cu aplicații locale preinstalate, pentru a se supune unei noi legi, care vizează toate produsele și vrea să sprijine software-ul rusesc. O listă cu aceste aplicații este prezentată la configurarea inițială a dispozitivului, iar utilizatorul poate alege să le instaleze ori să le ignore. (The Verge)

6. Următoarele smartphone-uri din seria Pixel, ce urmează a fi lansate la toamnă, ar putea folosi un chipset dezvoltat intern de Google. Nume de cod Whitechapel, acesta este dezvoltat cu ajutorul Samsung și ar putea fi montat și pe Chromebook-uri. (Profit.ro)

7. În codul aplicației Spotify au fost descoperite noi referințe și imagini legate de Car Thing, un media player pe care compania suedeză îl dezvoltă pentru mașini. Dispozitivul ce va putea fi folosit pe bază de comenzi vocale, pare să aibă forma unui smartphone, cu un ecran mare și un singur controller rotund pentru comenzi manuale. (The Verge)

8. Apple a anunțat o creștere semnificativă a numărului de jocuri disponibile în cadrul serviciului Arcade. Au fost adăugate peste 30 de titluri noi, numărul total al acestora trecând acum de 180. Au apărut și noi categorii pentru evidențierea jocurilor populare și a celor clasice (șah, table, Solitaire etc.). (Profit.ro)

9. Spațiul mediu de stocare al smartphone-urilor vândute în 2020 a fost, pentru prima oară, de peste 100GB. În Q4 a existat o diferență mare din acest punct de vedere între Android (95.7GB) și iPhone (140.9GB). (CounterPoint Research)

10. NSA folosește hack-ul SolarWinds pentru a cere noi puteri de supraveghere. Agenția americană spune că atacul a fost posibil, în parte, din cauza faptului că nu are voie să supravegheze rețelele locale, considerând asta o vulnerabilitate care trebuie remediată. (Substack)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple dat în judecată pentru că ar fi un monopol – Cronica de Tehnologie
Apple va lansa primul pachet care include mai multe servicii în luna octombrie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău