Liberalii au strâns 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură. Cu 233 de voturi, guvernul este demis – Cronica serii

1. Ludovic Orban a declarat că liberalii au strâns 237 de semnături pentru moțiunea de cenzură și sunt în discuții cu încă 10 parlamentari. Numele moțiunii de cenzură inițiate de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. (News.ro)

2. Parlamentarii UDMR vor vota în bloc moţiunea de cenzură. După moţiune, UDMR vrea un Guvern care să se focalizeze pe o guvernare optimă pentru un an de zile. (News.ro)

3. Donald Trump i-a cerut omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică, în iulie, să stabilească dacă fostul vicepreşedinte Joe Biden a pus capăt unei anchete cu privire la un grup ucrainean la care lucra fiul său, Hunter Biden. Detaliile apar în rezumatul convorbirii telefonice publicat de către Departamentul Justiţiei. (News.ro)

4. USR a depus în Parlament un proiect de lege prin care se instituie un pachet de stimulente financiare cetăţenilor români care se întorc să lucreze în ţară. (News.ro)

5. Românii au înființat, în perioada ianuarie-august, 97.364 de companii noi, în creștere cu 5,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. (Profit.ro)

6. Nivelul datoriei guvernamentale al celor mai puternice economii a ajuns la aproximativ 70% din PIB, cel mai mare procent înregistrat după Al Doilea Război Mondial. (FT)

7. Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a înregistrat în septembrie cea mai mare scădere din ultimele nouă luni, declinul fiind peste așteptările analiștilor. (Profit.ro)

8. Justiția europeană a stabilit că “Dreptul la uitare” pe Google nu se aplică în întreaga lume, ci doar în Uniunea Europeană. (BBC)

9. Președintele Chinei, Xi Jinping, a inaugurat astăzi aeroportul Internațional Daxing din Beijing, cel mai mare din lume. (Bloomberg)

10. Contractorii Google din Pittsburgh au decis prin vot să adere la sindicatul United Steelworkers. Aceștia sunt nemulțumiți că au salarii mai mici și beneficii mai puține decât angajații Google, deși depun aceeași muncă. (CBS Local

Fotografia serii – Adolescenta Greta Thunberg și presedintele Trump la ONU. Andrew Hofstetter/Reuters:

 

Ți-ar mai putea plăcea
România a avut în noiembrie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE – Cronica serii
Meleșcanu: „Singura soluție, în Republica Moldova, sunt alegerile anticipate pe 6 septembrie” – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău