Liderul PNL Dolj: USR PLUS va fi adversarul nostru la alegerile din 2024 – Cronica dimineții

1. Preşedintele filialei din Gorj a PNL, Dan Vîlceanu, a susţinut, sâmbătă, necesitatea reformării formaţiunii, el atrăgând atenţia asupra forţei politice care a devenit USR PLUS şi care vor fi adversarii liberalilor în alegerile din 2024. (Hotnews)

2. Testele clinice din faza 3 au arată că vaccinul dezvoltat de Bharat Biotech, India, au o eficiență de 93,4% împotriva cazurilor severe de Covid-19. Datele mai arată că protecția împotriva variantei Delta, apărută în India este de 65,3%. (Reuters)

3. Germania a obţinut sprijinul altor patru state membre ale UE în opoziţia sa faţă de clasificarea energiei nucleare drept energie „verde” şi sustenabilă în taxonomia Uniunii Europene, relevă o scrisoare a Comisiei Europene. Spania, Austria, Danemarca şi Luxemburgul s-au alăturat Germaniei în opoziţia acesteia faţă de energia nucleară, motivând că investitorii preocupaţi de deşeurile radioactive şi-ar putea pierde încrederea în produsele financiare etichetate drept „verzi” dacă acestea cuprind energie nucleară fără ştiinţa lor. (Hotnews)

Din Cronica Spațială: O echipă de astronomi de la o universitate din Sendai (Japonia) a observat modul în care “a murit” o gaură neagră situată la o distanță de 3000 de ani lumină. Astronomii vor utiliza aceeași tehnică cu scopul de a face descoperiri similare pentru a înțelege mai bine modul în care dispar găurile negre. (LiveScience)

4. Organizația Mondială de Meteorologie a confirmat recordul de 18,3 grade Celsius înregistrat anul trecut, pe 6 februarie, în Antarctica. Este cea mai ridicată temperatură măsurată pe continentul de la Polul Sud până în prezent, depășind recordul din 2015. (WashingtonPost)

5. Între 2018 și 2042, aproximativ $70.000 de miliarde din averea generației “Baby boomers”, a americanilor în vârstă, va fi transferată urmașilor. Această generație a acumulat averi după ce și-a petrecut aproape întreaga viață muncind. (WSJ)

6. Un incendiu pe suprafaţa oceanului, la vest de peninsula Yucatan din Mexic, a fost stins vineri, a anunţat compania petrolieră Pemex, dând vina pe o scurgere de gaz dintr-o conductă subacvatică. Flăcările au izbucnit din apă asemenea lavei topite fiind denumite „ochi de foc” pe platformele de socializare din cauza formei circulare a flăcării, la mică distanţă de platforma petrolieră Pemex. (News.ro)

7. Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat impunerea unui moratoriu privind execuţiile federale care denunţă aspectul lor ”arbitrar” şi ”impactul disproporţionat asupra persoanelor de culoare”. Uniunea Europeană a salutat decizia administrației Joe Biden și speră ca aceasta să ducă la o încetare definitivă a sentințelor de condamnare la moarte în Statele Unite. (Digi24)

Promo: Chef Alex Petricean continua povestea românească de la Noua și la mare. Restaurantul Noua, Bucătărie Estivală, și-a deschis porțile la Casa de Mare din Olimp. Meniul are la baza ingrediente de calitate ale producătorilor și fermierilor locali și, pentru că este chiar pe malul mării, se concentrează pe fructe de mare și pește de Marea Neagră.

8. Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc a raportat livrări record pentru trimestrul doi al anului, de 201.250 unități, peste estimările analiștilor de pe Wall Street. (Profit.ro)

9. Reprezentativa Angliei s-a calificat în semifinalele Campionatului European de fotbal, trecând în sferturile de finală, pe Stadionul Olimpic din Roma, de selecţionata Ucrainei, scor 4-0. În semifinale, Anglia va întâlni Danemarca, în 7 iulie, pe Stadionul Wembley din Londra, de la ora 22.00. Prima semifinală se va juca între echipele Italiei şi Spaniei, în 6 iulie, tot de la ora 22.00 şi tot pe Stadionul Wembley. (News.ro)

10. Vineri seară, la scurt timp după ce liberalul pe care l-a susținut la şefia PNL Sector 5 a pierdut alegerile în fața candidatului susținut de Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu a decis să părăsească grupul de WhatsApp al PNL Sector 5, filială din care face parte. (Hotnews)

Fotografia dimineții – Mormântul lui Jim Morrison, din cimitirul Père Lachaise, Paris, ieri, când s-au împlinit 50 de ani de la moartea solistului The Doors. Joel Robine/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Talibanii au anunțat că războiul din Afganistan s-a terminat – Cronica dimineții
Peste 2 miliarde de persoane din intreaga lume sărbătoresc astăzi Paștele – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău