Localitatea Agigea ar putea fi transformată în stațiune turistică – Cronica de Turism

1. Localitatea Agigea situată între Constanța și Eforie Nord ar putea deveni stațiune turistică. În urma lucrărilor de înnisipare s-a creat o plajă cu potențial turistic cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați, iar o serie de dezvoltatori imobiliari și-au manifestat interesul de a construi hoteluri, restaurante și case de vacanță. (Profit)

2. Aeroportul din Oradea a lansat o licitație pentru ruta aeriană Oradea – Varșovia. Printre cerințe se numără ca ruta să fie operată pentru o perioadă de cel puțin patru ani cu cel puțin patru zboruri săptămânale, iar zborurile trebuie să aibă loc cu aeronave cu cel puțin 75 de locuri. (Boarding Pass)

3. Compania aeriană AeroItalia a anunțat că, de la începutul lunii februarie, va muta zborurile de pe aeroportul Aurel Vlaicu (Băneasa, București) pe aeroportul Henri Coandă din București. În prezent, AeroItalia este singura companie cu zboruri regulate pe aeroportul din Băneasa. (Boarding Pass)

4. Trenurile de pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă nu vor circula în perioada 17-19 ianuarie în intervalul orar 00:20 – 04:20 din cauza unor lucrări de modernizare la infrastructura feroviară. Pentru preluarea călătorilor, în intervalul menționat va circula autobuzul STB 780 pe aceeași rută. (Agerpres)

5. Aeroportul Schiphol din Amsterdam a lansat o aplicație pentru Apple Watch care oferă informații despre ora de decolare și aterizare a avionului, ghișeele de check-in, poarta de îmbarcare și informații de ultimă oră despre zbor. Decizia a fost luată pentru că 30% dintre cei care au instalat aplicația de iPhone a aeroportului utilizează și Apple Watch. (Business Traveller)

6. Numărul de nopți de cazare din Uniunea Europeană a atins un record de 2,92 miliarde în 2023, în creștere cu 6,3% comparativ cu 2022 și cu 1,6% comparativ cu 2019, ultimul an pre-pandemic. Datele sunt estimate de Eurostat pe baza datelor oficiale din perioada ianuarie – octombrie 2023. (Eurostat)

7. Autoritățile din Istanbul au anunțat că turiștii străini care doresc să viziteze catedrala Hagia Sophia trebuie să plătească o taxă de acces de 25 de euro. Catedrala a funcționat ca muzeu până în 2020, când a fost transformată în moschee. (Turkish Minute)

8. Arhipelagul Madeira care aparține de Portugalia va solicita o taxă turistică de 2 euro pe persoană pe noapte începand din a doua jumătate a anului, care va fi achitată inclusiv de turiștii portughezi. (Schengen Visa Info)

9. Franța va rămâne și în 2024 principala destinație turistică la nivel global, potrivit estimărilor făcute de World Travel & Tourism Council (WTTC). Instituția estimează că Franța va înregistra în prima jumătate a acestui an 93% din numărul de sosiri internaționale înregistrat în perioada similară din 2019. (Schengen Visa Info)

10. Travelator propune o vacanță de 5 zile în Zakynthos pentru numai 138 de euro de persoană. Prețul include transport dus-întors cu Wizz Air pentru 91 de euro și patru nopți de cazare în cameră dublă la Ruassi Studios pentru 94 de euro. Prețurile sunt valabile în perioada 24-28 septembrie 2024. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Turiștii care cumpără bilete de avion de la agenții își vor primi banii înapoi în maxim 14 zile în cazul anularii călătoriei – Cronica de Turism
Elveția va renunța la controlul pașapoartelor pasagerilor din România din 31 martie – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău