Mai puține benzi de bagaje pentru călători la Aeroportul Henri Coandă până în februarie – Cronica de Turism

1. Aeroportul Henri Coandă a început o serie de lucrări pentru înlocuirea a patru dintre cele șase benzi de bagaje de la terminalul Sosiri. Pentru început vor fi înlocuite benzile 3 și 4, iar ulterior benzile 1 și 2. Ca urmare a lucrărilor, capacitatea de procesare se va reduce temporar de la 6 la 5 benzi de bagaje și uneori la numai 4 benzi de bagaje. Din acest motiv, este posibil ca la ore de vârf pasagerii să aștepte mai mult timp pentru recuperarea bagajelor de cală. Lucrările vor dura până în februarie 2023 și vor avea ca rezultat creșterea capacității de procesare cu 20%. (Digi24)

2. Blue Air a anunțat că va relua zborurile cel mai devreme în 10 octombrie. Respectarea acestui termen depinde însă de rambursarea banilor pentru pasagerii afectați și de achitarea costurilor serviciilor prestate de companiile partenere în aeroporturi. Anterior, compania a susținut că suspendă toate zborurile doar până în 12 septembrie, după ce conturile sale au fost blocate de Ministerul Mediului. (News.ro)

3. Wizz Air va introduce trei rute noi cu plecare din București începând din 2 decembrie. Astfel, compania aeriană low-cost va opera 4 zboruri săptămânale pe ruta București – Atena, două zboruri săptămânale de la București la Praga și 4 zboruri pe traseul București – Larnaca. (Boarding Pass)

4. Operatorul HiSky din Republica Moldova va introduce ruta București – Bruxelles începând din 4 noiembrie. Noua rută va avea două zboruri pe săptămână, iar prețurile biletelor încep de la 46 de euro pe sens, în fiecare zi de luni și vineri. Zborurile vor fi efectuate pe aeroportul din Bruxelles (BRU) unde concurează cu Tarom și Blue Air, nu pe aeroportul din Charleroi (CRL), acolo unde există rute de la Wizz Air și Ryanair. (Boarding Pass)

5. Tarom a anunțat că birourile sale de check-in de la aeroportul din Amsterdam vor fi deschise cu 3 ore înainte de zbor, adică mai devreme decât în mod obișnuit, ca urmare a aglomerației din ultima perioadă. De altfel, compania aeriană recomanda călătorilor să ajungă la aeroport cu minim 3 ore înainte de ora de plecare pentru a avea timp pentru formalitățile de îmbarcare. (Tarom)

6. Controlorii de trafic aerian din Franța vor face grevă vineri, 16 septembrie. În urma deciziei, autoritățile au solicitat companiilor aeriene să anuleze circa jumătate dintre zboruri și au avertizat călătorii să se aștepte la anulări de zboruri și întârzieri semnificative pe toate aeroporturile din Franța. Cele mai afectate companii vor fi Air France, easyJet sau Ryanair. În total, în Franța sunt programate vineri 1.852 de decolări. (Simple Flying)

7. Pasagerii care călătoresc de la Bruxelles cu companiile aeriene Lufthansa, Swiss Airlines, Austrian Airlines și Brussels Airlines își pot plasa singuri bagajul de cală la check-in printr-un sistem automatizat, pentru a evita cozile la ghișeele de check-in. În iulie și august, sistemul a procesat 35.000 de bagaje de cală, adică 10% din numărul total de bagaje de cală ale celor patru companii aeriene. (Business Traveller)

8. Travelator propune o vacanță de o săptămână în Abu Dhabi pentru 293 de euro de persoană. Pachetul include 7 nopți de cazare în cameră dublă la Top Stars Hotel pentru 380 de euro și zbor dus-întors cu Wizz Air pentru 103 euro. Prețurile sunt valabile pentru călătoriile efectuate în perioada 31 ianuarie – 7 februarie. (Travelator)

9. Turismul românesc a înregistrat o creștere de numai 1% în stațiunile de pe litoral în primele 7 luni ale anului, de la 605.000 la 615.000 de persoane, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În schimb, la nivel național, creșterea a fost de 25% în același interval de timp, până la aproape 6 milioane de persoane. (Profit)

10. Germania a anunțat că, în perioada 1 octombrie – 7 aprilie 2023, pasagerii de peste 14 ani vor fi obligați să poarte o mască FFP2 pe trenurile de lung parcurs, în timp ce copii de 6-13 ani vor trebui să poarte mască chirurgicală. Pentru moment, cerința nu este valabilă în aeroporturi sau în avioane, însă ar putea fi implementată în funcție de evoluția numărului de cazuri de Covid-19. (Schengen Visa Info)

Ți-ar mai putea plăcea
Franța, Slovacia și Marea Britanie modifică regulile de călătorie – Cronica de Turism
Ghișeele de check-in de la Aeroportul Otopeni se modernizează – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău