Pentru prima oară, inteligența artificială a depășit în mod clar mijloacele convenționale de predicție meteorologică – Cronica de Tehnologie

1. China are între 10 și 20 de ani avans în fața Statelor Unite în ceea ce privește capacitatea de producție a bateriilor electrice pentru mașini, conform experților. China domină în prezent piața bateriilor, cu peste 75% din producție, în timp ce Statele Unite au produs sub 10% din baterii anul trecut. (CER)

2. OpenAI a întrerupt procesul de înregistrare a noilor membrii pentru serviciul ChatGPT Plus, din cauza cererii foarte mari. Creșterea numărului de abonați vine după ce compania a anunțat, săptămâna trecută, că va oferi posibilitatea creării unor versiuni personalizate și specializate de ChatGPT. (Bloomberg)

3. Israelul folosește Pegasus pentru a găsi persoanele răpite și dispărute după atacul Hamas, susține o sursă apropiată de producătorul spyware-ului, NSO Group. Aceeași sursă spune că nu este clar dacă Israelul nu va folosi același instrument pentru a urmări toți palestinienii. (Axios)

4. Pentru prima oară, inteligența artificială a depășit în mod clar mijloacele convenționale de predicție meteorologică. Modelul GraphCast AI, dezvoltat de DeepMind, a făcut predicții mai bune decât cel mai bun sistem convențional în cazul a 90% dintre măsurători. (FT)

5. Cel mai puternic supercomputer din lume, cu o performanță de 1,194 Exaflop/s, este Frontier, bazat pe soluțiile AMD. Al doilea, la mare distanță, este Aurora, bazat pe componentele Intel, cu 585,34 Petaflop/s. (Toms Hardware)

6. Veniturile ByteDance, proprietarul TikTok, au crescut în Q2 cu 40% YoY, la $29 de miliarde. În prima jumătate a anului, gigantul chinez a avut venituri de $54 de miliarde. (The Information)

7. Google și Microsoft nu vor contesta încadrarea drept Gatekeeper, conform noii legislații DMA din Europa, termenul final pentru depunerea contestațiilor fiind 16 noiembrie. Printre altele, companiile care sunt etichetate astfel trebuie să faciliteze migrarea utilizatorilor între servicii și interoperabilitatea aplicațiilor de comunicare. (Reuters)

8. Un judecător federal a dat aviz negativ unei cereri venite de la mai multe companii de tehnologie, care doreau respingerea proceselor privind înregimentarea și dependența adolescenților de platformele de socializare. Sunt sute de procese individuale pe aceste teme, care, acum, pot merge mai departe împotriva Google, Meta și TikTok. (Reuters)

9. Autoritățile europene vor contesta oficial achiziționarea Figma de Adobe, pe considerente de afectare a competiției. Contestațiile vin după o îndelungă investigație a tranzacției, care a fost anunțată încă din septembrie 2022. (FT)

10. Nothing Chats, aplicația de chat de pe smartphone-urile Phone 2, va facilita comunicarea cu utilizatorii de iMessages, afișând bule albastre. Funcționalitatea este introdusă cu ajutorul Sunbird și permite inclusiv schimbul de imagini și mesaje vocale. Există, însă, și funcții care nu merg, precum editarea mesajelor trimise. (Washington Post)

Ți-ar mai putea plăcea
Cele mai importante noutăți prezentate de Apple la WWDC 2019 – Cronica de Tehnologie
Google a lansat Android 11 – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău