Louis Delhaize vinde trei din cele zece hipermarketuri Cora din România – Cronica de Business

1. Grupul franco-belgian Louis Delhaize a scos la vânzare trei din cele zece hipermarketuri Cora din România, cu scopul închirierii lor ulterioare. Oferta este evaluată la peste €150 milioane. (Profit.ro)

2. Companiile de tip fintech cu sediul în Londra au atras în primele șase luni ale lui 2021 mai multe investiții decât în oricare alt an – $5,3 miliarde, comparativ cu $2,1 miliarde în aceeași perioadă din 2020. (Reuters)

3. Wizrom Software, dezvoltator şi integrator de software de business din România, a înregistrat afaceri de peste 28 milioane lei în 2020, în creştere cu aproximativ 3,8% comparativ cu anul anterior. Profitul s-a ridicat la peste 2 milioane lei, în creştere cu 18% faţă de cel obţinut în 2019. (News.ro)

4. Startup-ul din domeniul biotehnologiei MiRXES, din Singapore, a atras $77 milioane în finanțări de la un grup de investitori. Compania a fost evaluată la $500 milioane. (Bloomberg)

5. Serviciul de transfer de bani Wise, folosit și de românii din străinătate pentru a trimite bani acasă, a fost estimat la o valoare de £7,95 miliarde (€9,3 miliarde), prin listarea pe Bursa de la Londra. (Startup Cafe)

6. Еurohold, proprietarul Euroins România, a atras €80,5 milioane (157 milioane leva) prin emiterea de noi acţiuni la Bursa de Valori Bulgară. (News.ro)

7. Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo și-a majorat vânzările din România cu peste o treime în primul semestru, subsidiara locală consemnând cel mai rapid avans în rândul companiilor din grup, în pofida unui climat internațional “incert și volatil”. Vânzările Jumbo în România au crescut cu aproximativ 35% în prima jumătate a anului raportat la perioada similară din 2020, mult peste creșterile din celelalte piețe-cheie: +4% în Grecia, +16% în Cipru și +18% în Bulgaria. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Medicover a atras €120 milioane pentru expansiune – Cronica de Business
Daniel Dines a vândut acțiuni UiPath în valoare de $77 milioane – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău