Revolut se extinde în 24 de noi piețe – Cronica de Business

1. Revolut va angaja 3.500 de persoane, după ce a ajuns la o înțelegere cu compania de carduri Visa pentru extinderea în 24 de piețe noi. (City AM)

2. Voici La Mode, deținătorul francizei Marks & Spencer în România, a deschis primul magazin Marks & Spencer din Timișoara. Brandul britanic de îmbrăcăminte reîncearcă, astfel, să se extindă din nou în provincie, după peste doi ani de când a închis magazinele din afara Capitalei. (Profit.ro)

3. Gigantul din domeniul private equity Blackstone va achiziționa compania de spații logistice Colony Capital în schimbul a $5,9 miliarde. (Bloomberg)

4. Retailerul american de modă Forever 21 a intrat în faliment și va închide 178 de magazine în SUA, precum și majoritatea locațiilor din Asia și Europa. (CNBC)

5. Compania americană din domeniul energiei Sempra Energy a anunțat că va vinde participații în diviziile sale din Peru către o subsidiară a China Yangtze Power pentru $3,59 miliarde. (Reuters)

Bonus:

6. EximBank şi compania Agricost, administratorul exploataţiei agricole Insula Mare a Brăilei, cel mai mare sistem de fermă integrată din Uniunea Europeană, au încheiat un acord de finanţare în valoare totală de €28,8 milioane. (News.ro)

7. Richemont, unul dintre cei mai mari jucători din industria luxului, a preluat compania italiană de bijuterii Buccellati, care se va alătura unui portofoliu care include nume precum Cartier și Van Cleef & Arpels. (Bloomberg)

8. Compania chineză Tencent va achiziționa 29% din producătorul norvegian de jocuri Funcom, devenind-i astfel cel mai mare acționar. (TechCrunch)

9. Rețeaua iSTYLE, reseller Apple, mizează pe afaceri de €45 milioane în 2019, reprezentând un plus de 17% față de anul anterior. (ZF)

10. Omul de afaceri Dorin Mateiu pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu aproximativ 200 de apartamente pe un teren amplasat pe malul lacului Grivița din București, cumpărat de la avocații Țuca, Zbârcea și Asociații chiar în timp ce își vindea afacerea cu mezeluri Elit și Vericom către Smithfield. (Profit.ro)

11. Aramco, mastodontul saudit din domeniul petrolier, plănuiește să plătească dividende în valoare de $75 miliarde în 2020. Compania a plătit $58 miliarde investitorilor în 2018. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Pericolul unei invazii rusești în Ucraina a crescut prețul barilului de petrol – Cronica de Business
Ucraina începe să exporte energie în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău