Ludovic Orban: Guvernul va susține o parte din salariile celor care vor fi din nou angajați în companii – Cronica dimineții

1. Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat aseară că, în urma unui acord cu Patriarhia Română, Ministerul Afacerilor Interne va ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărțirea paștilor și a luminii de Înviere către credincioși. (News.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul este pregătit să suporte plata angajaților aflați în șomaj tehnic și va adopta o rectificare de buget în acest sens. Orban a mai spus că după șomajul tehnic, Guvernul va susține o parte din salariile celor care vor fi din nou angajați în companii. (Profit.ro)

3. Angajații din spitale, din domeniul asistenței sociale, precum și din instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale nu pot demisiona pe perioada stării de urgență, prevede decretul de prelungire a stării de urgență semnat de președintele Klaus Iohannis. (Hotnews)

4. Premierul Ludovic Orban a declarat aseară că anul şcolar va fi încheiat, iar elevii şi studenţii vor susţine examenele. Premierul afirmă că activitatea ar putea fi reluată după 15 mai. (News.ro)

5. Cercetătorii din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara au realizat în premieră naţională, prototipul unui dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacienţii infectaţi cu coronavirus, cu care ar putea fi dotate secţiile de terapie intensivă. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Compania aeriană Wizz Air va renunța la o cincime din forța sa de muncă, adică aproximativ 1.000 de angajați, și estimează un profit sub nivelul bugetat pentru anul fiscal care s-a încheiat în martie. (Financial Times)

6. Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a declarat că președintele SUA s-a declarat “regele Trump” în momentul în care a afirmat că are puterea absolută asupra deciziilor legate de ieșirea din carantină. Cuomo a avertizat asupra unui conflict constituțional între guvernatori și președinte. (Axios)

7. Acțiunile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au crescut cu peste 4%, la un nou nivel istoric, conferind companiei o capitalizare bursieră de peste 1.100 de miliarde de dolari. (Profit.ro)

8. În 2013, o echipă de jurnaliști de la Bloomberg a început o anchetă despre averile acumulate de membri din conducerea partidului Comunist Chinez. Câteva luni mai târziu conducerea Bloomberg a decis să nu publice ancheta deoarece i-ar înfuria pe chinezi și ar pune în pericol șansele organizației de a-și crește veniturile în China. (NPR)

9. La câteva săptămâni de când lăcustele au devastat culturile agricole din estul Africii, fermierii din zonă se confruntă cu o nouă invazie estimată a fi de aproape 20 de ori mai mare decât prima. (TheGuardian)

10. Un veteran britanic de război, în vârstă de 99 de ani, şi-a propus să parcurgă echivalentul a 100 de ori lungimea grădinii sale cu ajutorul cadrului cu care se deplasează pentru a strânge fonduri în beneficiul personalului din spitale şi a obţinut deja mai mult de un milion de lire sterline. (News.ro)

Fotografia dimineții – Doamna de 93 de ani care a cerut, din izolare, mai multă bere, a primit mai multe baxuri cu berea ei favorită:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Apărării Naţionale: România nu va intra în niciun conflict militar – Cronica dimineții
60% din teritoriul UE şi al Marii Britanii se confruntă cu condiţii de secetă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău