Ludovic Orban: Școala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie

1. Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, la Bistriţa, că nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii şi că şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie, calificând drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de PSD. (News.ro)

2. Premierul Ludovic Orban susține că nu va îngheța valoarea salariului minim în anul viitor și că acesta poate crește în funcție de productivitate, de inflație și în concordanță cu situația economică. Orban explică faptul că o creștere artificială a salariului minim poate duce la concedieri din cauza deciziei unor companii de a-și reloca afacerile acolo unde mâna de lucru este mai ieftină. (Profit.ro)

3. Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat un nou decret care va intra în vigoare începând de azi. Toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân valabile, inclusiv obligaţia de izolare la domiciliu pentru cei care vin din România şi Bulgaria. (Hotnews)

4. Nicușor Dan a declarat că va menține subvențiile pentru transportul în comun și încălzire în Capitală, precum și programul de fertilizare inițiat de Gabriela Firea. (Profit.ro)

5. India a înregistrat ieri 90.632 de cazuri de infectare cu coronavirus, cel mai mare bilanţ zilnic, la nivel global, de la declanşarea pandemiei. (News.ro)

Una din Cronica de Carte: Prestigioasa editură Penguin UK a anunțat că va publica, în colecția Modern Classics, romanul ”Nostalgia”, de Mircea Cărtărescu. Traducerea în limba engleză va apărea pe 4 martie 2021. (Link) De asemenea, o culegere din poemele lui Mircea Cărturescu a fost publicată în aceste zile la New York, în traducerea lui Adam Sorkin, cu titlul ”A Spider’s History of Love”. (Link)

6. Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că 7 septembrie începe perioada electorală aferentă alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020. Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare va fi constituit în 11 septembrie, 22 octombrie este termenul limită de depunere a candidaturilor pentru circumscripţiile electrorale din ţară, iar campania electorală începe în 6 noiembrie şi se încheie în 5 decembrie, la ora 7:00. (News.ro)

7. Prima rachetă reutilizabilă dezvoltată de China, un proiect militar secret, a aterizat ieri cu succes după două zile în spațiu. (Bloomberg)

8. Poliţia belarusă a reţinut zeci de protestatari, duminică, în centrul oraşului Minsk. Zeci de mii de oameni au defilat pe străzile capitalei Belarusului, cerând ca preşedintele Aleksandr Lukaşenko să renunţe la funcţie. Înainte de acest protest masiv, poliţişti au fost văzuţi bătând un manifestant. (News.ro)

9. Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open după ce a lovit o arbitră de linie cu o minge în gât. Djokovic era cu privirea în jos când a lovit mingea. (TheGuardian)

10. Papa Francisc a afirmat, duminică, la Vatican, unde a condus rugăciunea “Angelus” de la fereastra apartamentului pontifical din Palatul Apostolic, că bârfa este “o ciumă mai rea decât Covid”. Suveranul Pontif a mai criticat anterior obiceiul de a bârfi din comunităţile bisericii şi chiar din birocraţia de la Vatican. (News.ro)

Fotografia dimineții – Cel puțin 4 bărci participante la o paradă pro Trump s-au scufundat pe un lac din Texas din cauza valurilor provocate de bărcile mai mari, participante la aceeași paradă. Bob Daemmrich/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – A fost lansat programul Start-Up Nation, ediția 2018-2019
Costul total al vaccinării împotriva noului virus ar fi de aproximativ $3 pentru fiecare locuitor al Planetei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău