Lufthansa va introduce un serviciu gratuit de mesagerie pe anumite zboruri din Europa – Cronica de Turism

1. Grupul hotelier Accor va avea încă două hoteluri pe piața din România sub brandurile Novotel și Ibis Styles care vor fi dezvoltate în parteneriat cu compania de construcții Erbașu. Novotel Living Bucharest Băneasa va avea 150 de camere și va fi inaugurat în București în iunie 2025, în timp ce ibis Styles Oradea Erbas va fi inaugurat în Oradea în cursul anului 2026. (Profit)

2. Grupul hotelier de lux Hyatt intenționează să dezvolte un hotel în București care să aibă aproximativ 200 de camere. Grupul american este deja prezent în numeroase țări din partea de est a Europei, inclusiv în Polonia, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Serbia și Ucraina. (Profit)

3. Agenția de turism TUI TravelCenter a anunțat că va lansa chartere din București spre Catania (Sicilia), Olbia (Sardinia), Faro (Portugalia), Napoli (Italia), Gran Canaria, Tenerife, Mallorca (Spania) și Dubrovnik (Croația). Pachetele de vacanță includ cazare de la apartamente în regim self catering până la hoteluri de 5 stele. (News.ro)

4. Compania aeriană Dan Air a anunțat că va opera zboruri pe ruta Bacău – Bologna începând din 2 aprilie 2024. Zborurile vor fi efectuate în fiecare zi de luni și sâmbătă. Aceasta va fi prima companie aeriană cu zboruri pe această rută. (Boarding Pass)

5. Compania aeriană Lufthansa va introduce în ianuarie 2024 un serviciu gratuit prin care pasagerii de pe zborurile de scurtă și medie durată de pe rutele din Europa vor putea trimite mesaje și fotografii în timpul zborului. Serviciul va fi disponibil pe zborurile operate cu aeronava Airbus A320. Tot din ianuarie 2024, prețurile pentru pachetele de internet cu streaming video inclus vor fi reduse cu aproape 50%. (Lufthansa)

6. Autoritățile au renunțat la planul de a reduce numărul anual de zboruri de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam de la 500.000 la 460.000 începând din 2024. Măsura a fost suspendată ca urmare a faptului că operatorii americani nu au primit sloturi pentru 2024, iar autoritățile americane au avertizat că ar putea răspunde prin limitarea zborurilor KLM spre SUA. (Business Traveller)

7. Operatorul aerian Emirates va lansa o colecție de trollere și accesorii produse din părți reciclate din avioanele Airbus A380 și Boeing 777 din portofoliul companiei. Pe lista accesoriilor disponibile figurează valize, rucsacuri, genți de mână sau trollere. (Business Traveller)

8. Compania aeriană Wizz Air va relua zborurile regulate spre Chișinău începând din 14 decembrie, după ce acestea au fost anulate în martie 2023. Pentru moment, vor fi reluate doar zborurile din Chișinău spre Londra, Milano și Roma. (Boarding Pass)

9. Funicularul Braunwaldbahn din Elveția a fost închis temporar pentru lucrări de mentenanță și înlocuit cu un serviciu de transport cu elicopterul. Ficularul are o lungime de 1367 de metri și este singura cale de acces către satul Braunwald, în care accesul mașinilor este interzis. (Railway Gazette)

10. Travelator propune un weekend prelungit în Toscana pentru 108 euro de persoană. Prețul include zbor dus-întors cu Wizz Air la Pisa și trei nopți de cazare în cameră dublă la Rooms în Chiassetto pentru 147 de euro. Perioada călătoriei este 2-5 februarie 2024. (Travelator)

Ți-ar mai putea plăcea
Grecia este țara europeană în care prețurile la hoteluri au crescut cel mai mult – Cronica de Turism
Turiștii români vaccinați pot călători în Thailanda – Cronica de Turism

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău