Macy’s a atras fonduri în valoare de $4,5 miliarde – Cronica de business

1. Grupul german B.Braun, unul dintre cei mai importanți furnizori din lume în domeniul produselor medicale, a semnat o tranzacție în România, intrând în business-ul centrelor de dializă Nefrolab. (Profit.ro)

2. Centrica, proprietara furnizorului britanic de energie British gas, va tăia 5.000 de joburi, după ce actuala criză a adăugat la problemele companiei din ultimii ani. (Financial Times)

3. Macy’s a atras fonduri în valoare de $4,5 miliarde, inclusiv printr-o emisiune de bonduri în valoare de $1,3 miliarde, iar reprezentanții companiei au declarat că suma este suficientă pentru ca lanțul american de magazine să navigheze cu succes criza. (CNBC)

4. Profitul producătorului de software Adobe a atins nivelul record de $1,1 miliarde în al doilea trimestru, la venituri de $3,3 miliarde, în creștere cu 14% față de perioada similară a anului trecut. (ZDNet)

5. Compania de big data Palantir, fondată de controversatul om de afaceri Peter Thiel, vizează o listare la bursă în următoarele câteva săptămâni. (Bloomberg)

Bonus:

6. Britanicii de la AstraZeneca le-au propus o fuziune competitorilor de la Gilead Sciences. Dacă are loc, uniunea celor doi giganți din domeniul Big Pharma ar da naștere unei companii cu o capitalizare bursieră de circa $232 miliarde. (CNBC)

7. Doctorly, un startup IT din domeniul sănătății (medtech), care are și un român printre cofondatori, a obținut, vineri, în Germania, o rundă de finanțare de €5 milioane de la o serie de fonduri de investiții de capital de risc. (Startup Cafe)

Ți-ar mai putea plăcea
Guvernul german va reduce taxa pe combustibil timp de trei luni – Cronica de Business
Aramco, scădere de 25% a profitului în primul trimestru – Cronica de business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău