Mai multe companii chineze propun o nouă arhitectură pentru funcționarea internetului – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe companii chineze, inclusiv Huawei, propun o nouă arhitectură pentru funcționarea internetului, una care ar fi mult mai potrivită tehnologiilor noi decât cea actuală. Propunerea are suportul Rusiei și Arabiei Saudite, însă vestul vede inițiativa ca o tentativă de câștigare a controlului de către regimurile autoritare. (FT)

2. Statele Unite localizează persoanele care au COVID-19 și identifică zonele în care oamenii se strâng în grupuri mari cu ajutorul datelor de localizare obținute de reclamele mobile. Inițiativa CDC urmărește să creeze un portal pe baza datelor colectate din aproximativ 500 de orașe. (Engadget)

3. 111 companii, printre care Twitter și Zoom, fac în continuare angajări, în vreme ce alte 267 de companii au “înghețat” angajările, iar 44 fac concedieri. (VentureBeat)

4. Serviciile cloud ale Microsoft au crescut cu 775% în unele din țările în care a fost impusă distanțarea socială, ca măsură de limitare a transmiterii virusului COVID-19. (BetaNews)

5. Unii din furnizorii de componente pentru iPhone-urile pe care Apple le va lansa anul acesta au amânat creșterea nivelului de producție. Există dubii legate de cererea care va exista anul acesta pentru iPhone, în contextul pandemiei. (Reuters)

6. Platforma de învățare online Google Classroom a trecut de 50 milioane de download-uri și a intrat în top 5 în Statele Unite, după ce la începutul lunii nu era nici măcar în top 100 aplicații în Play Store. (AndroidPolice)

7. Numărul domeniilor web care au legătură cu coronavirus a crescut anul acesta la peste 68.000, multe fiind deținute de spameri și hackeri, susține o companie de cyber-intelligence. (NBC News)

8. OneWeb, companie care vroia să creeze o rețea de sateliți prin care să furnizeze internet, își cere falimentul, după ce negocierile de finanțare cu SoftBank au eșuat. (FT)

9. O analiză a peste 200 de operațiuni cibernetice derulate de Rusia în perioada 2004-2019 arată că atacurile urmează doctrina militară rusă și că pot fi contracarate intuitiv pornind de la aceasta. (ZDNet)

10. Numărul de ascultători ai podcast-urilor a scăzut cu 20% de la începutul lunii martie. Categoria cu cea mai mică scădere, 10%, este cea a știrilor. (WWD)

Ți-ar mai putea plăcea
Statul New York devine primul care lansează un pașaport de vaccinare anti-COVID-19, în format digital și print – Cronica de Tehnologie
Netflix a ajuns la 158 milioane abonați – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău