Mai multe companii chineze (Tencent, Alibaba și Xiaomi) dezvoltă clone de Clubhouse – Cronica de Tehnologie

1. După ce a criticat Apple din toate pozițiile și era pregătit inclusiv de un proces, Mark Zuckerberg crede acum că Facebook va ieși într-o poziție și mai bună după modificările privind intimitatea din iOS 14.5. Zuckerberg crede că, tocmai din cauza efectelor schimbărilor din iOS, companiile ar putea decide să-și mute vânzările pe Facebook și Instagram. (CNBC)

2. Comisia Europeană propune mai multe modificări pentru programul Start-up Nations, cu scopul ajutării startup-urilor. Printre altele, procesul de înființare ar trebui să dureze o singură zi și să coste sub €100, iar țările europene ar trebui să modifice legile privind vânzarea acțiunilor și imigrarea, pentru a atrage mai ușor talente. Doar Ungaria, Bulgaria și Croația nu au semnat proiectul. (CNBC)

3. O coaliție compusă din peste 200 de companii, printre care Microsoft și Oracle, vor prezenta în aprilie un standard (Vaccination Credential Initiative) pentru aplicațiile de verificare a vaccinării. Acestea ar urma să fie semnate digital pentru ca datele să nu poată fi modificate. Deja noul standard este pus în aplicare de două aplicații gratuite, CommonPass și CommonHealth, aplicații ce furnizează un cod QR ce poate fi scanat la aeroport. (WSJ)

4. Un elvețian de 21 de ani a fost pus sub acuzare în SUA pentru spargerea a peste 100 de mari companii din toată lumea și vânzarea datelor accesate. Til Kottmann s-ar fi aflat și în spatele atacului recent, care a vizat firma de camere de securitate Verkada. (The Record)

5. Casca de realitate mixtă a Apple ar urma să dispună de un sistem avansat de urmărire a privirii și o funcție de recunoaștere a irisului. Spre deosebire de căștile actuale, bazate pe controllere ținute în mână, soluția Apple va fi mai intuitivă, va interacționa mai bine cu mediul înconjurător și va reduce încărcarea procesorului (și consumul, totodată) prin scăderea rezoluției atunci privirea este îndreptată în altă parte. (MacRumors)

6. Mai multe companii chineze, printre care Tencent, Alibaba și Xiaomi, dezvoltă clone de Clubhouse, pentru a profita de trendul ascendent al socializării audio, mai ales în condițiile în care Clubhouse este blocată în China. Unul dintre pretendenți este Dizhua, platformă lansată la jumătatea lui 2019, ce are acum în jur de 10.000 de utilizatori zilnici. (Bloomberg)

7. Apple trebuie să plătească $308.5 milioane pentru încălcarea brevetelor deținute de Personalized Media, au decis jurații unui proces ținut în Texas. Producătorul iPhone-ului a fost găsit vinovat de folosirea fără licență a tehnologiei de distribuire a conținutului criptat, dezvoltată de Personalized Media, în cadrul unor produse precum iTunes și App Store. (Bloomberg)

8. Mai multe companii, în frunte cu Mozilla, cer reinstaurarea principiului neutralității internetului, pentru ca acesta să rămână deschis și gratuit, iar ISP-urile să nu poată favoriza sau discrimina site-urile. Scrisoarea trimisă FCC este susținută, printre alții, de Dropbox, Reddit, Vimeo și Wikimedia. (CNBC)

9. Brazilia a amendat Apple cu $2 milioane pentru vânzarea iPhone 12 fără încărcător și pentru reclamă mincinoasă în legătură cu rezistența la apă. Aceeași amendă acoperă și alte nereguli: vânzarea de produse cu defecte din fabrică, condiții contractuale incorecte și refuzul reparării unui produs aflat în garanție. (iMore)

10. Snapchat a creat deja mai mulți milionari în rândul creatorilor de conținut, plătiți prin intermediul programului care pune zilnic la bătaie câte $1 milion, pentru a încuraja dezvoltarea propriei clone de TikTok, Spotlight. Aceasta are deja peste 100 de milioane de utilizatori pe lună și primește zilnic peste 175.000 de postări. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Microsoft va forța deschiderea anumitor site-uri în Edge, în loc de Internet Explorer – Cronica de Tehnologie
Cele mai bune oferte de Black Friday din SUA – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău