Primul smartphone pliabil Google ar fi fost amânat din nou – Cronica de Tehnologie

1. O echipă de fizicieni de la Universitatea de Tehnologie Delft, din Olanda, a realizat un progres important în direcția internetului cuantic, îmbunătățind capacitatea de transfer a datelor prin teleportare cuantică. Aceștia au reușit să trimită datele către trei locații fizice, în loc de două, cât era posibil anterior. (NY Times)

2. Amazon și-a deschis primul magazin fizic de haine. Amazon Style, de lângă Los Angeles, permite clienților să scaneze codurile produselor cu ajutorul unei aplicații, pentru a le primi, la garderobă sau direct la casă, cu dimensiunea și culoarea dorită. (Bloomberg)

3. Cel mai mic robot controlat de la distanță a fost creat în cadrul Northwestern University. Acesta ia forma unui crab, cu o lățime de jumătate de milimetru, care poate merge, poate să se târască și chiar să sară, dacă este nevoie. (TechXplore)

4. Imaginile manipulate cu ajutorul inteligenței artificiale reprezintă un risc pentru cercetare, avertizează specialiștii de la Universitatea din Xiamen. False studii, exemplificate prin imagini create artificial în locul celor care să susțină rezultatele unor cercetări reale, ar putea fi puse în circulație cu ușurință pentru a manipula oamenii sau a susține o anumită agendă. (TechXplore)

5. Google Docs va permite realizarea selecțiilor multiple de text. Segmente de text din diferite părți ale unui document pot fi adăugate unei selecții multiple (ținând apăsat CTRL pe Windows și Command pe Mac), pentru a aplica selectiv diverse formatări. Noua opțiune va fi implementată pe toate conturile în următoarele 15 zile. (The Verge)

6. Primul smartphone pliabil Google ar fi fost amânat din nou. Acesta trebuia să fie lansat în 2021, dar a fost amânat pentru acest an, iar acum este amânat, din nou, pentru primăvara anului viitor. Dincolo de faptul că nu este finalizat, nu se știe motivul concret pentru care Google are probleme cu dezvoltarea acestuia. (Profit.ro)

7. DuckDuckGo recunoaște că permite Microsoft să urmărească utilizatorii DuckDuckGo Privacy Browser. Asta după ce un expert în securitate cibernetică a constatat că, deși blochează trackerele Google și Facebook, aplicația nu face nimic în privința trackerelor Microsoft. Șeful DuckDuckGo spune că acordul nu vizează și motorul de căutare. (Profit.ro)

8. Modulul Python „ctx” (peste 20.000 de download-uri pe săptămână) și pachetul de PHP „phpass” (peste 2,5 milioane de download-uri în total) au fost modificate pentru a intercepta variabilele de mediu ale dezvoltatorilor. Pot fi furate, astfel, printre altele, chei AWS și date de logare. (Bleeping Computer)

9. Harley-Davidson a prezentat un mountain bike electric ($4.000), dar care nu are suspensii nici pe față, nici pe spate. Acesta folosește o baterie de 529Wh, care ar trebui să ofere o autonomie între 48 km și 145 km, în funcție de teren și modul de condus. Vor fi produse doar 1.050 de modele, dintre care jumătate sunt rezervate pentru piața din SUA. (Engadget)

10. California va testa un permis de conducere digital, stocat pe smartphone, care promite oamenilor mai mult control asupra propriilor informații personale. Însă, există deja numeroși critici care cred că sistemul este conceput prost și că va pune în pericol siguranța datelor. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Telegram va lansa anul acesta apeluri video de grup securizate – Cronica de Tehnologie
YouTube lansează un nou design pentru homepage – Cronica de Tehnologie