Marcel Boloş: Creşterea vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR cu termen pentru anul 2035 – Cronica serii

1. Persoanele fizice și juridice vor achita un impozit majorat cu 20% dacă nu au încheiat polițe obligatorii pentru locuințele aflate în proprietate, prevederea fiind inclusă într-un proiect de modificare a Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor. (Profit.ro)

2. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat că creşterea vârstei de pensionare şi alinierea, de fapt, a vârstei de pensionare este prevăzută în PNRR însă termenul este anul 2035. El a precizat că detaliile tehnice le poate da şi le vor oferi colegii de la Ministerul Muncii care răspund de ducerea la bun sfârşit al acestui jalon (News.ro). Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a anunțat marţi că social-democraţii se opun creşterii vârstei de pensionare. (News.ro)

3. Oficialii Detaşamentului american dislocat în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu avertizează, marţi, că a început procesul de rotaţie a unităţilor din România şi alte ţări din regiune, iar în perioada următoare populaţia va vedea volume mari de tehnică militară şi echipamente pe drumurile civile. Americanii explică că este doar un schimb de unu-la-unu, fără ca prezenţa armată americană să crească în România. (News.ro)

4. Industria auto din România își continuă tendința de creștere înregistrată în prima lună a acestui an, având un avans de peste 10 procente față de anul anterior. Cele două mărci au însă o evoluție diferită în acest început de an. Producția de automobile de la Dacia continuă să crească simțitor, depășind, în a doua lună a anului, pragul de 30.000 de automobile asamblate, în timp ce la Craiova uzina Ford este în scădere, pe fondul opririi producției EcoSport și pregătirii uzinei pentru noile modele. (Profit.ro)

Promo: Telefoanele vechi devin fapte bune pentru natură prin programul Orange de economie circulară “Re”. Vino cu telefonul pe care nu-l mai utilizezi în orice magazin Orange și poți primi un voucher de reducere. În plus, cu fiecare telefon adus până pe 15 martie, contribui la plantarea Pădurii “Re”. Mai multe detalii: https://oran.ge/FaptaBuna

5. Inflația din SUA a fost, în februarie, de 6%, în ritm anual, în scădere de la 6,4% cât a fost în ianuarie. (WSJ)

6. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi comandamentul armatei ucrainene au convenit marţi să continue apărarea oraşului Bahmut din estul Ucrainei asediat de trupele ruse. (G4Media)

7. Polonia ar putea oferi Ucrainei avioane de luptă MiG-29 în următoarele patru sau șase săptămâni, a declarat marți premierul Mateusz Morawiecki, sugerând că aliații Kievului se apropie de un acord cu privire la următorul pas în sprijinul lor militar pentru țara invadată de Rusia în februarie 2022. (Digi24)

8. Președintele rus Vladimir Putin li s-a adresat marți angajaților unei fabrici de aviație din Rusia, spunând că în Ucraina „este în joc însăși existența statului rus”. (Hotnews)

9. 16,3% dintre ucraineni cred că România ar putea face o revendicare teritorială împotriva Ucrainei, potrivit unui sondaj exclusiv realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev în luna februarie. Sondajul încearcă să evalueze ce țări ar putea avea revendicări teritoriale similare ocupației și anexării ilegale a teritoriilor ucrainene de către Rusia. 41,4% dintre ucraineni cred că Ungaria ar putea emite pretenții teritoriale împotriva Ucrainei, procentul fiind de 12,1% în ceea ce privește Polonia. (Hotnews)

10. După ce Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea lui Clotilde Armand de anulare a raportului ANI, prin care această instituţie sesiza starea de incompatibilitate a primarului, PNL Sector 1 cere demisia de onoare a lui Clotilde Armand, anunţă formaţiunea într-un comunicat. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Depozitele populaţiei şi firmelor au crescut și în august, ajungând la 342 miliarde lei – Cronica serii
Cronica serii – Guvernul a încheiat primul trimestru cu un deficit de 5,5 miliarde lei