Fostul șef ANAF, proiect de imobiliar de €100 milioane în București – Cronica de Business

1. OTP Bank România a semnat recent un contract de împrumut cu Cocor București, compania care operează centrul comercial situat în centrul vechi al Bucureștiului, prin care aceasta din urmă își va putea refinanța un credit mai vechi, de €6,7 milioane. (Profit.ro)

2. 92% dintre importurile de haine din China în Statele Unite vor fi afectate de taxa de 15% introdusă de Donald Trump, , începând cu această lună. (CNBC)

3. Furnizorul de soluții pentru plățile electronice Wirecard a semnat un parteneriat cu distribuitorul de telefoane mobile și alte tehnologii Brightstar, al cărui acționar principal este gigantul nipon SoftBank. Conform acordului, tranzacțiile pe platformele Brightstar vor fi realizate prin intermediul Wirecard. (Reuters)

4. Business în valoare de $75 de miliarde se mută de la Londra în alte centre financiare din cauza Brexit-ului. (Bloomberg)

5. Compania de consultanţă imobiliară JLL va intra pe piaţa rezidenţială din România prin lansarea departamentului Living în cadrul biroului din Bucureşti, care va oferi servicii de consultanţă în domeniul rezidenţial. (News.ro)

Bonus:

6. Primele subscrise de subsidiarele grupului austriac UNIQA în România au atins în prima jumătate a anului un nivel cumulat de €48,6 milioane, în urcare cu 9,7% față de intervalul ianuarie – iunie 2018, când s-au situat la €44,3 milioane. (Profit.ro)

7. Exporturile de mobilă ale fabricilor locale s-au situat în primele cinci luni ale acestui an la €1 miliard, în creştere cu 6,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalele pieţe de export pentru mobilierul reali­zat pe plan local se află în Germania, Franţa, Italia, Slovacia şi Cehia, dar au crescut puternic livrările de mobilier în ţări precum Mexic, Rusia, Slovacia sau Polonia. (ZF)

8. Omul de afaceri Marius Simion Gaga, fost director general și șef al corpului de control al ANAF, își extinde afacerile imobiliare cu un proiect rezidențial în București, ce va cuprinde peste 2.000 de apartamente și a cărui dezvoltare necesită investiții estimate la peste €100 milioane. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Total și Delek Group, în cursa pentru pachetul de 50% în Neptun Deep – Cronica de Business
Amazon ar putea prelua studioul de filme MGM – Cronica de Business