OTP Bank România, profit cu 164% mai mare la șase luni – Cronica de Business

1. Gigantul din domeniul cosmeticelor Revlon a contractat serviciile băncii de investiții Goldman Sachs, în vederea explorării opțiunilor pe care le are, inclusiv vinderea unei părți a business-ului. (Bloomberg)

2. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va investi €25 milioane în producătorul de nichel Newco Ferronikeli din Kosovo pentru îmbunătățirea standarelor de mediu și a eficienței energetice. (Reuters)

3. Twitter a condus o rundă de investiții în valoare de $100 milioane în platforma de social media din India ShareChat, care are câteva zeci de milioane de utilizatori și utilizează mai multe limbi regionale. (TechCrunch)

4. Producătorul de antivirus Avast a avut o cifră de afaceri în valoare de $421,7 milioane în primele șase luni ale anului, în creștere cu aproape 6%, și se așteaptă la o evoluție similară până la finele lui 2019, pe fondul majorării cererii de produse care asigură confidențialitatea online a utilizatorilor. (Telegraph)

5. Producătorul de energie RWE, cel mai mare jucător de profil din Germania și pe cale să devină numărul 3 în Europa la energie regenerabilă, a înregistrat un profit înainte de taxe, deprecieri și amortizări (EBITDA) cu 20% mai mare în primele șase luni față de perioada similară a anului trecut, până la valoarea de €1,37 miliarde. (Reuters)

Bonus:

6. Investitorul turc Ataer Holding a fost declarat preferat în licitația pentru preluarea gigantului British Steel. (Telegraph)

7. Profitul OTP Bank România în prima jumătate din 2019 a fost de 53,6 milioane lei, cu 164% mai mare faţă de S1 2018. (ZF)

8. Bursa de la Londra s-a deschis azi cu o oră și 40 de minute întârziere, după o eroare tehnică. Aceasta este cea mai gravă problemă de acest tip din ultimii 8 ani. (The Guardian)

Ți-ar mai putea plăcea
Internetul a contribuit cu $2,1 trilioane la economia SUA în 2018 – Cronica de Business
Rusia admite pentru prima dată de la impunerea sancțiunilor occidentale că are probleme cu exporturile de gaze naturale și petrol – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău