Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram va avea suport pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie

1. Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram va avea suport pentru NFT-uri în câteva luni. Șeful Meta nu a oferit alte detalii, limitându-se la a spune că vor exista mai multe opțiuni în acest sens. (Bloomberg)

2. ConsenSys primește o finanțare de $450 de milioane, avându-i printre investitori pe Microsoft, SoftBank și Temasek. Compania, care dezvoltă și investește în produse Ethereum, și-a dublat valoarea la $7 miliarde după această investiție. ConsenSys a fost înființată de Joseph Lubin, co-fondatorul Ethereum (CNBC)

3. Intel anunță investiții de peste €33 de miliarde în Europa. Printre acestea se numără o nouă fabrică de semiconductori în Germania, în valoare de €17 miliarde, plus o extindere a fabricii din Irlanda care va costa €12 miliarde. (News.ro)

4. Industria de film a câștigat anul trecut $99.7 miliarde, peste nivelul pre pandemic (exceptând Pay TV – cablu, satelit etc.). 72 de miliarde au venit numai din streaming, în vreme ce cinematografia a scăzut de la $42 de miliarde în 2019 la $21 de miliarde în 2021. (Profit.ro)

5. Zomato fuzionează cu serviciul de livrare rapidă Blinkit. În urma acordului, care implică doar acțiuni, Blinkit a fost evaluat între $700 și $750 de milioane. (TechCrunch)

6. Ryzen 7 5800X3D va costa $449 și va fi disponibil din 20 aprilie. „Cel mai rapid procesor de gaming din lume”, cum îl alintă AMD, este primul cu 3D-stacking V-Cache, care urcă nivelul L3 cache de la 32MB la 96MB. (The Verge)

7. Microsoft testează reclame în File Explorer, reclame ce au putut fi văzute într-un build de test. Compania spune că a fost vorba de un banner experimental, care a apărut dintr-o eroare, însă, nu neagă că ar putea afișa reclame în managerul de fișiere din Windows. (The Verge)

8. Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor a găsit curajul de a amenda Facebook cu €17 milioane pentru 12 încălcări ale normelor GDPR care datează din 2018. Breșele în cauză au afectat până la 30 de milioane de utilizatori. (TechCrunch)

9. Google Domains iese din beta după șapte ani și este disponibil în 26 de țări. Serviciul promite acces la peste 300 de domenii web și suport uman permanent. (The Verge)

10. Topurile Netflix de conținut sunt alcătuite în proporție de 75% din seriale. În 28 de zile, acestea însumează 10,1 miliarde de ore, în vreme ce vizionarea filmelor ajunge, în aceeași perioadă, la 3,2 miliarde de ore. Așa-zisele hituri nu au viață lungă în topuri, de unde dispar, de regulă, după cel mult două săptămâni. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Colonial Pipeline a plătit hackerilor în jur de $5 milioane, în criptomonede, pentru a redobândi controlul asupra sistemelor – Cronica de Tehnologie
Google a lansat o nouă versiune a soluției Analytics de măsurare a performanței online – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău