Microsoft a reparat o vulnerabilitate 0-day din Outlook, care era folosită de hackerii ruși de aproape un an – Cronica de Tehnologie

1. Rusia ar putea plănui noi atacuri cu ransomware, atât în Ucraina, cât și în afara acesteia, avertizează Microsoft. Compania americană se referă la Sandworm, un grup de hackeri susținut de agenția de informații GRU și acuzat în trecut de atacuri asupra rețelei electrice și agențiilor guvernamentale ucrainene, a jocurilor olimpice de iarnă din 2018 și a mai multor companii din întreaga lume. (Bloomberg)

2. Sancțiunile americane au dus la creșterea cheltuielilor cu cercetarea și dezvoltarea făcute de companiile chineze de tehnologie cu 52,9%, susține un studiu făcut în China, care a analizat aproape 1.000 de companii. Și aplicațiile pentru brevete au crescut, din același motiv, cu 57,6%. În același timp, costul inovației a crescut cu aproape 40%. (SCMP)

3. Fondul G42 a cumpărat acțiuni ByteDance în valoare de peste $100 de milioane, la o evaluare de aproximativ $220 de miliarde, sub cele $300 de miliarde stabilite de un program recent de răscumpărare de acțiuni. G42 este controlat de Tahnoon bin Zayed Al Nahyan, fiul fondatorului Emiratelor Arabe Unite. (Bloomberg)

4. Stripe primește o finanțare de peste $6.5 miliarde, la o evaluare de $50 de miliarde. În martie 2021, compania era evaluată $95 de miliarde. Printre noii investitori se numără GIC, Goldman Sachs Asset & Wealth Management și Temasek. (Axios)

5. Samsung va investi aproape $230 de miliarde în următorii 20 de ani pentru a construi ceea ce Coreea de Sud numește cea mai mare bază pentru construcția cipurilor. Printre altele, producătorul coreean va construi cinci fabrici de cipuri în care vor fi implicate până la 150 de firme și organizații partenere. (News.ro)

6. Microsoft a reparat o vulnerabilitate 0-day din Outlook, care era folosită de hackerii ruși de aproape un an. Atacul era posibil fără acțiunea utilizatorului și a fost folosit împotriva a „mai puțin de 15” organizații guvernamentale, militare, din domeniul energiei și transporturilor în perioada aprilie – decembrie 2022. (Bleeping Computer)

7. Google nu va mai vinde căștile Glass Enterprise Edition 2, pentru care va mai oferi suport doar până pe 15 septembrie. Această versiune a ochelarilor Google a fost lansată ca o soluție pentru companii și clienți industriali, după ce modelul comercial a eșuat. (9to5Google)

8. Înainte de a fi închisă, Signature Bank era investigată de procurori pentru activitatea crypto. Anchetatorii urmăreau să vadă dacă banca a luat măsuri suficiente pentru a detecta spălarea banilor, prin controlarea persoanelor care deschid conturi și monitorizarea tranzacțiilor. (Bloomberg)

9. Microsoft va organiza Build 2023 în perioada 23 – 25 mai. Compania este așteptată să facă anunțuri legate de Windows 11 și despre planurile de implementare a instrumentelor de AI în produse precum Bing, Edge și aplicațiile de birou. (The Verge)

10. Escrocheriile online i-au păgubit pe americani de peste $10 miliarde anul trecut, de la sub $7 miliarde în 2021. Fraudele crypto au generat pierderi de $2.57 miliarde, față de $907 milioane în 2021. Americanii de peste 60 de ani, vizați în special de fraude prin call center, au pierdut $3.1 miliarde. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Un tribunal american a decis că pornirea ecranului unui telefon poate fi făcută în cadrul investigațiilor doar cu mandat – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat două noi laptopuri MacBook Pro – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău