Mark Zuckerberg: Platformele sociale nu ar trebui să devină “arbitrii ai adevărului” – Cronica de Tehnologie

1. Mark Zuckerberg s-a distanțat de Twitter în ceea ce privește verificarea informațiilor și marcarea afirmațiilor false. Șeful Facebook spune că platformele sociale și, în general, companiile private, nu ar trebui să devină “arbitrii ai adevărului”. (Fox News)

2. Mii de jocuri pentru Xbox, Xbox 360 și Xbox One vor fi compatibile cu viitoarea consolă, Xbox Series X, a anunțat Microsoft. Mai mult, în unele cazuri, acestea vor putea fi jucate la un FPS dublu, 60 în loc de 30 și 120 în loc de 60. (Polygon)

3. Facebook va verifica identitatea persoanelor aflate în spatele unor conturi ale căror postări devin rapid virale și la care se descoperă un model de comportament neautentic, care nu este caracteristic unui utilizator obișnuit. Noua politică, ce va fi aplicată la început în Statele Unite, va ajuta compania să descopere conturile și postările care fac parte dintr-o campanie de propagandă. (Engadget)

4. Experiența utilizatorului va deveni un factor de rankare al site-urilor în Google. Google Page Experience, care va fi lansat cel devreme anul viitor, va fi un nou algoritm de rankare, ce ia în calcul percepția utilizatorului despre experiența pe care o oferă site-urile, în funcție de elemente precum viteza de încărcare a paginilor, suportul HTTPS, formatul versiunii mobile și altele. (Search Engine Land)

5. Amazon va oferi posturi permanente pentru 70% dintre americanii pe care i-a angajat temporar, pentru a face față cererii din timpul pandemiei, adică 125.000 de persoane. Restul de 50.000 de persoane vor rămâne pe contracte sezoniere de până la 11 luni. (Reuters)

6. Google a lansat Android Studio 4.0, o nouă versiune a mediului oficial de dezvoltare a aplicațiilor pentru Android. Printre noutăți se numără Motion Editor, un instrument care permite crearea unor animații complexe folosind o interfață simplă, de tip click-and-drag. Layout Inspector și Layout Validation permit acum previzualizarea aplicațiilor în 3D și pentru mai multe dimensiuni de ecran. (9to5Google)

7. Cisco cumpără ThousandEyes, companie care furnizează soluții SaaS de monitorizare a funcționării rețelelor și are clienți precum Microsoft, Slack, PayPal și Lyft. Valoarea tranzacției, pe surse, ar fi în jur de $1 miliard. (CNBC)

8. Serviciul de streaming pentru gaming GeForce Now va oferi acces doar la jocurile ale căror publisheri au optat expres pentru disponibilitatea în cadrul acestuia. Noua politică nu schimbă faptul că utilizatorii trebuie în continuare să cumpere jocurile pe care vor să le joace prin serviciul celor de la Nvidia, însă reduce posibilitatea ca și alți publisheri să părăsească platforma, cum s-a întâmplat cu Activision Blizzard, Bethesda și alții. Până acum, aproximativ 200 de publisheri au aderat la GeForce Now. (Engadget)

9. Statul Arizona a dat Google în judecată pentru colectarea datelor de localizare ale utilizatorilor de Android, inclusiv când aceștia au optat pentru dezactivarea funcției respective. Google este acuzat că și-a înșelat utilizatorii în legătură cu protecția datelor, cu scopul de a-și întări “imperiul de publicitate”. (Washington Post)

10. ACLU dă în judecată Clearview AI pentru încălcarea legislației de protejare a intimității din Illinois. Clearview AI este acuzată că a colectat și stocat date personale ale oamenilor fără cunoștința acestora, după care a vândut accesul la ele unor companii private și instituții de stat. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram va avea suport pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie
Apple a prezentat suita de funcții de AI pe care le va implementa pe dispozitivele sale începând din toamnă – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău