Medicover a atras €120 milioane pentru expansiune – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Gheorghe Iaciu testează piața în vederea vânzării Expo Market Doraly din Afumați, strategie cuprinsă în contractul de vânzare semnat în 2008 cu bancherii HSBC, care dețin jumătate din complexul comercial. Proiectul este evaluat la €114 milioane. (Profit.ro)

2. Jumătate din brânzeturile olandeze ar fi afectate de taxele în valoare de 25% pe care SUA amenință să le introducă la importurile de produse alimentare din UE. (Reuters)

3. Un grup de investitori pregătește o ofertă de circa $220 milioane pentru preluarea lanțului american de magazine de lux Barneys, aflate în prezent în faliment. (CNBC)

4. Producătorul elvețian de chimicale Clariant este în discuții avansate cu americanii de la PolyOne în vederea vânzării diviziei de aditivi plastici. Elvețienii ar putea încasa circa $1,5 miliarde în urma tranzacției. (Bloomberg)

5. Thomson Reuters a achiziționat compania de organizări de evenimente de business FC Business Intelligence. (Reuters)

Bonus:

6. Compania britanică Frontier Smart Technologies Group, producător de semiconductori pentru radiouri digitale și sisteme smart audio, își închide subsidiara din România, preluată în 2012. (Profit.ro)

7. Compania aeriană americană United Airlines estimează că va angaja 10.000 de piloți în următorii zece ani, pentru a contracara efectul pensionării celor pe care îi are în prezent. (CNBC)

8. Grupul suedez Medicover a atras €120 milioane în prima sa emisiune de titluri de împrumut Schuldschein (instrument de finanțare similar obligațiunilor, specific pieței germane). Fondurile vor merge către extinderea și dezvoltarea pe piețele din România și Polonia. (Profit.ro)

9. Retailerul american Costco a înregistrat o creștere a afacerilor sub așteptările analiștilor, dar își continuă expansiunea în China în ciuda războiului comercial între cele două țări. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Total și Delek Group, în cursa pentru pachetul de 50% în Neptun Deep – Cronica de Business
Un Black Friday „spectaculos” pentru comerțul românesc? – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău