MedLife, afaceri în creștere cu 25% – Cronica de Business

1. Exxon vrea să își facă exit-ul din zona Mării Nordului, astfel că a demarat discuții cu diverși potențiali cumpărători pentru activele sale, vânzare care ar putea aduce gigantului din domeniul petrolier până la $2 miliarde. (Reuters)

2. Compania lituaniană Apex Alliance Hotel Management a deschis primul hotel din România amplasat chiar în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă, investiţie de €19 milioane. (News.ro)

3. Vânzările Henkel au scăzut cu 0,4% în al doilea trimestru față de perioada similară a anului trecut, până la valoarea de €5.1 miliarde, acesta reprezentând cel mai slab rezultat de după al treilea trimestru al anului 2009. (Bloomberg)

4. Compania germană de livrare de ingrediente pentru mâncare gătită acasă HelloFresh a intrat pe profit. (CNBC)

5. Compania Globalworth, la care stau în chirie aproape toate multinaționalele din România, a cumpărat de la omul de afaceri Sorin Preda jumătate din Black Sea Vision, proiect logistic care presupune o investiție de peste €200 milioane la Constanța. La finalizarea acestui proiect, Globalworth, companie fondată de Ioannis Papalekas, ar urca direct pe locul doi în topul marilor proprietari de spații industrial-logistice, după CTP. (Profit.ro)

Bonus:

6. Compania de investiții KKR va achiziționa compania germană de plăți Heidelpay pentru o sumă mai mare de €600 milioane. (Financial Times)

7. Scoaterea din funcțiune a avioanelor Boeing 737 Max a afectat semnificativ business-ul touroperatorului britanic TUI, care a înregistrat o scădere de 46% a profitului EBITDA în al doilea trimestru. (Reuters)

8. Grupul City Grill, unul dintre cei mai puternici jucători din industria restaurantelor, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, a încheiat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 90 milioane de lei (€19 milioane), cu 11% peste nivelul din perioada similară din 2018. (ZF)

9. Furnizorul de servicii medicale MedLife a obținut în prima jumătate a acestui an o cifră de afaceri de 468,29 milioane lei, în urcare cu 25,4% față de cele 373,55 milioane lei în perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Danezii de la FirstFarms, acord de preluare a terenurilor AIC din România – Cronica de Business
Chanel valorează €100 miliarde, Uzina Mecanică Plopeni va face arme pentru Beretta și Fitbit România și-a triplat afacerile – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău