Meleșcanu: „Singura soluție, în Republica Moldova, sunt alegerile anticipate pe 6 septembrie” – Cronica serii

1. Deficitul comercial al României a avansat cu 34,8% în primele patru luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 5,04 miliarde de euro, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

2. Ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că, în Republica Moldova, singura soluție sunt alegeri anticipate pe 6 septembrie. Această variantă este varianta Partidului Democrat al lui Vladimir Plahotniuc, forța politică ce a dizolvat, prin intermediul Curții Constituționale din R. Moldova, parlamentul ales anul acesta, declarând și că noul guvern al Maiei Sandu este în afara legii. (Hotnews)

3. Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în aprilie, când s-au pierdut 8.560 de locuitori, faţă de 6.595 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza scăderii natalităţiii, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

4. Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Gabriela Firea sunt numele vehiculate în interiorul PSD pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidențiale, conform lui Codrin Ștefănescu. (Hotnews)

5. România a înregistrat o creștere de 10,4% pe piața bunurilor de larg consum în primul trimestru al acestui an, în timp ce, în Europa, piața bunurilor de larg consum a înregistrat un plus de 2,4% în valoare, se arată într-o analiză realizată de Nielsen. (Profit.ro)

6. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că liberalii nu pot guverna cu 28 de ministere şi peste un milion de angajaţi în sectorul public şi că este nevoie de un Cabinet suplu. (News.ro)

7. Pro TV cere din nou ajutor de stat, echivalent a circa 1 milion de euro, pentru un serial TV, de această dată pentru lungmetrajul Vlad – sezoanele toamnă și iarnă 2019 – după ce anterior nu a reușit să convingă autoritățile să-i acorde ajutor de stat pentru sezonul de toamnă Las Fierbinți, solicitarea de a primi bani din buget pentru acest proiect fiind respinsă. (Profit.ro)

8. Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat că guvernul său va interzice folosirea obiectelor din plastic, de unică folosință, începând cu 2021. (Link)

9. Fostul președinte al Pakistanului, Asif Ali Zardari, a fost arestat astăzi sub acuzația de spălare de bani. Președinte între 2008 și 2013, Zardari a mai fost închis pentru acuzații de corupție. El este soțul fostului premier, Benazir Bhutto, asasinată în decembrie 2007. (BBC)

10. Populația mondială care suferă de obezitate a depășit-o pentru prima oară pe cea care suferă de foame, potrivit datelor preliminare publicate luni de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite într-un comunicat. (Profit.ro)

Promo: STIREA SERII de la noul iCEE.fest: UPGRADE 100. Intrarea Facebook pe piața crypto, printre noutățile din agendă. Detalii, aici  Varianta finală, explicată, a agendei care aduce peste 170 de speakeri pe 6 scene, joi si vineri, este aici. Cod 15Cronica pentru discount în pasul 2 al procesului de booking -> mâine la prânz vânzarea biletelor se suspendă. Link bilete: https://www.iceefest.com/book-now/

Fotografia serii – Pentru prima oară trei ziare din Rusia au avut aceeași copertă, pentru susținerea jurnalistului Ivan Golubov („I/WE ARE IVAN GOLUNOV.”). Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Google a șters de pe YouTube reclamele liderului opoziției, Alexei Navalnîi
Cronica serii – Economia Statelor Unite a crescut cu 3.5% în trimestrul 3

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău