Meta a fost găsită vinovată de „activitate extremistă” de un tribunal din Rusia – Cronica de Tehnologie

1. Mai multe servicii Apple au întâmpinat probleme de funcționare luni, fiind afectate inclusiv iMessage, Apple Music, App Store, Apple TV+ și iCloud pentru mai bine de trei ore. Nu se cunosc deocamdată cauzele, însă, din câte se pare, au avut de suferit inclusiv sistemele corporate și retail ale companiei americane. (The Verge)

2. O nouă sursă susține că iPhone 14 nu va avea breton. Acesta va fi înlocuit de un decupaj în formă de „i” orizontal, în care camera frontală va fi separată de Face ID. Nu se vor câștiga în acest fel mai mult de câțiva milimetri, însă, Apple va obține un nou design memorabil, pe care, probabil, îl va folosi câțiva ani până va reuși să ascundă complet sub ecran cele două componente. (Forbes)

3. Aplicațiile malițioase continuă să-și facă de cap în Play Store, acolo unde Google insistă că algoritmii de învățare mecanică sunt suficienți pentru protejarea utilizatorilor. De data aceasta, o aplicație care promitea crearea de caricaturi, în realitate intercepta datele de logare pe Facebook. A fost eliminată, într-un final, dar nu înainte să fie instalată de peste 100.000 de ori. (Profit.ro)

4. Racheta Starship ar putea realiza primul zbor orbital în luna mai, anunță Elon Musk. El spune că SpaceX are deja 39 de motoare și că o lună ar trebui să fie suficientă pentru integrarea acestora. Până atunci, compania mai trebuie să obțină și autorizația FAA. (CNBC)

5. Meta a fost găsită vinovată de „activitate extremistă” de un tribunal din Rusia. Facebook și Instagram rămân blocate în această țară, însă WhatsApp scapă de restricții. (Reuters)

6. Unele startup-uri de tehnologie din Ucraina încearcă să ajute civilii și armata țării împotriva invaziei rusești. Acestea cartografiază rute pentru refugiați, cărora le sugerează mijloace de transport, adăposturi și locuri unde pot găsi mâncare. StarWind, de exemplu, a dublat salariile angajaților care s-au înrolat. (WSJ)

7. Un hacker a furat datele clienților Circle, BlockFi, Pantera Capital, NYDIG și ai altor companii de crypto. Acesta a dobândit accesul la date prin intermediul unui terț, HubSpot, care oferă o platformă de marketing și vânzări. Nu se știe, încă, numărul clienților afectați. (Decrypt)

8. Casa Albă emite un nou avertisment privind posibile atacuri cibernetice din partea Rusiei. Serviciile americane de informații spun că există indicii conform cărora guvernul rus „explorează noi opțiuni” prin care să răspundă la sancțiuni. (The White House)

9. Apple TV nu mai permite utilizatorilor să plătească abonamente și să cumpere ori să închirieze filme prin aplicația de Android TV. Apple a beneficiat de o excepție de la plata comisionului, excepție care a expirat. Acum, Apple ar fi trebuit să plătească 30% din vânzări către Google. (Profit.ro)

10. Cercetătorii americani spun că au descoperit procesul enzimatic prin care bacteria marină numită Salinispora dezvoltă abilități pentru a lupta cu glioblastoma, o formă de cancer cerebral. Aceștia sunt încrezători că deslușirea enigmei vechi de aproape 20 de ani va deschide calea dezvoltării unor noi agenți biologici anticancer. (Phys)

Ți-ar mai putea plăcea
Experții confirmă hack-ul prin care au fost expuse informațiile a aproximativ un miliard de chinezi – Cronica de Tehnologie
Netflix întâmpină probleme tehnice la nivel global – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău