Meta a prezentat o inteligență artificială care performează la fel de bine ca oamenii la un joc de strategie – Cronica de Tehnologie

1. Meta a prezentat o inteligență artificială care performează la fel de bine ca oamenii la Diplomacy, un joc de strategie. Cicero a fost antrenat pe baza a peste 125.000 de sesiuni de joc și se clasează acum în primii 10%, având scoruri chiar mai bune decât oamenii în 40 de jocuri online. (Meta)

2. Mai multe mari servicii pentru plata impozitelor au trimis informațiile financiare ale utilizatorilor către Facebook, conform unei investigații. H&R Block, TaxAct, TaxSlayer și alții foloseau codul Meta Pixel care pune produsele Meta în posesia datelor despre utilizatori. (The Verge)

3. O parte importantă din activele FTX au fost furate, au susținut avocații companiei la prima înfățișare în fața instanței. Aceștia adaugă că „firma a fost condusă de persoane fără experiență, nesofisticate și potențial compromise”. (AP)

4. Facebook pare să fi făcut progrese în ultima vreme în ceea ce privește calitatea conținutului viralizat în cadrul rețelei. Pentru prima oară, conform Widely Viewed Content Report pentru Q3, toate postările din Top 20 respectă regulile platformei sociale. Dintre acestea, o singură postare poate fi clasificată drept clickbait. (WSJ)

5. Marea Britanie declanșează o anchetă aprofundată ce are în vedere duopolul Android – iOS. Ancheta se va focusa în principal pe două aspecte – browser-ele web și restricțiile impuse serviciilor de cloud gaming, a doua problemă fiind strict legată de ecosistemul gestionat de Apple. (News.ro)

6. Cea mai importantă asociație de gaming din China (afiliată autorității guvernamentale de reglementare) spune că a fost rezolvată în principiu problema dependenței copiilor de jocurile video, după ce un studiu recent a arătat că 70% dintre minori se joacă acum mai puțin de 3 ore pe săptămână. Asta poate semnaliza relaxarea restricțiilor guvernamentale în ceea ce privește aprobarea noilor jocuri. (FT)

7. Trei senatori democrați cer Fidelity să reconsidere planurile privind depunerile de Bitcoin în conturile de pensii, după colapsul FTX. Fidelity anunța aceste planuri în aprilie. Compania avea active de $2,4 trilioane în 2020, adică peste o treime din piață. (CoinDesk)

8. Recuperarea conturilor de Facebook sparte este foarte problematică, iar utilizatorii se plâng de faptul că suportul tehnic de la Meta ajută prea puțin în acest sens. Comunicarea telefonică este aproape imposibilă, iar pe e-mail sunt oferite răspunsuri standard, care nu ajută în cazurile concrete. (Washington Post)

9. India a publicat un nou proiect de lege privind protecția datelor, după criticile cu care au fost întâmpinate primele trei variante. Oficialii guvernamentali spun că noua variantă este mai echilibrată. Legea, la care se lucrează deja de cinci ani, ar urma să fie adoptată în aprilie – mai anul viitor. (FT)

10. Oamenii de știință studiază folosirea țesăturilor pentru alimentare și funcționarea accesoriilor purtabile. Aceștia se bazează pe efectul triboelectric, valorificând electronii schimbați prin contact de două materiale diferite. Cercetările au arătat că țesătura PTFE (un fluoropolimer sintetic de tetrafluoretilenă) oferă cea mai bună performanță privind tensiunea și curentul când intră în contact cu firele de cupru acoperite cu poliuretan. (TechXplore)

Ți-ar mai putea plăcea
Site-urile guvernului american au fost atacate de hackerii ruși – Cronica de Tehnologie
Google va activa indexarea mobile-first pentru toate site-urile, din septembrie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău