Meta anunță că a blocat peste 1.000 de conturi folosite de firmele care dezvoltă și vând spyware – Cronica de Tehnologie

1. După Pegasus, un nou spyware a fost descoperit ca fiind folosit pentru spionarea telefoanelor politicienilor și jurnaliștilor. Numit Predator, acesta este dezvoltat de o companie din Macedonia de Nord și folosește o vastă rețea de false site-uri de știri pentru a-și infecta victimele. (TechCrunch)

2. Spotify a cumpărat platforma audio australiană Whooshkaa. Astfel, compania suedeză a achiziționat o tehnologie ce poate fi folosită pentru transformarea emisiunilor radio în podcast-uri și monetizarea acestora prin reclame. (TechCrunch)

3. Apple vrea să extindă producția de cipuri, pentru înlocuirea celor cumpărate de la Broadcom și Skyworks. Producătorul iPhone-ului urmează să dezvolte intern mai multe tipuri de cipuri, inclusiv pentru conexiunile Wi-Fi și Bluetooth. (News.ro)

4. Sidewalk Labs, proiectul de smart city al Google, va fi închis, iar Google va prelua produsele acestuia. În același timp, CEO-ul Sidewalk Labs și-a anunțat demisia din motive de sănătate. (Engadget)

5. Meta anunță că a blocat peste 1.000 de conturi folosite de firmele care dezvoltă și vând spyware, precum Cobwebs, Cognyte, Black Cube, Bluehawk CI, BelltroX și Cytrox (producătorul spyware-ului Predator). Compania americană spune că acestea vizau cel puțin 50.000 de oameni din întreaga lume. (Engadget)

6. Google a pierdut, în Rusia, apelul procesului pentru deblocarea contului de YouTube al unuia dintre aliații președintelui Putin. Gigantul american ar putea fi amendat cu $1,360 pentru fiecare zi în care refuză să pună decizia în aplicare. (Bloomberg)

7. Victimele escrocheriilor cu criptomonede au pierdut anul acesta $7.7 miliarde, cu 81% mai mult decât în 2020. 37% din totalul incidentelor au fost reprezentate anul acesta de așa-numitele “rug pulls” din zona DeFi – dezvoltatorii fură fondurile și dispar. (Chainalysis)

8. Apple a lansat Swift Playgrounds 4. Cu această versiune, aplicațiile de iPad și de iPhone pot fi create pe iPad. Aplicațiile pot fi previzualizate în timp real și, la final, trimise pentru publicare în App Store. (TechCrunch)

9. Uber va testa, anul viitor, livrări cu mașini fără șofer în Santa Monica, California.  Partenerul Uber este Motional, cel care colaborează și cu Lyft pentru a testa taxiuri autonome în Las Vegas. (Bloomberg)

10. Amazon Echo Show 15 ($250) are un ecran bun, suport pentru streaming HD și se montează ușor pe perete. Pe de altă parte, interfața are lag, camera nu este la nivelul așteptat, iar Visual ID nu funcționează mereu. (The Verge, Review)

Ți-ar mai putea plăcea
Amazon a prezentat o brățară de fitness care scanează corpul și vocea purtătorului pentru o hartă 3D a grăsimii corporale – Cronica de Tehnologie
Oprirea internetului în Kazahstan a întrerupt și operațiunile de minare bitcoin din această tara – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău