Samsung a prezentat noua serie de smartphone-uri Galaxy S22 – Cronica de Tehnologie

1. 40 dintre cei 49 de sateliți lansați în urmă cu o săptămână de SpaceX au fost distruși din cauza unei furtuni geomagnetice. Rezistența suplimentară a împiedicat sateliții să ajungă pe orbită, care au intrat pe o traiectorie descendentă și au ars complet în atmosferă. SpaceX spune că nu există riscul prăbușirii de resturi pe Pământ și nici nu au fost generate deșeuri spațiale. (TechCrunch)

2. O companie de securitate din Iran a descoperit un malware ascuns în firmware-ul unei componente folosite pentru controlarea de la distanță a serverelor HPE. Hackerii, a căror origine rămâne necunoscută, au avut acces remote cel puțin în ultimele 6 luni, vreme în care au adunat informații în secret. (Bloomberg)

3. După ce a activat în mod implicit 2FA, Google a constatat că numărul hack-urilor ale căror victime erau proprii utilizatori a scăzut la jumătate. Cea mai frecvent folosită metodă de verificare este cea prin SMS, care oferă un nivel mai redus de securitate decât verificarea prin intermediul unei aplicații dedicate, gen 1Password sau Authy. (The Verge)

4. Samsung a prezentat miercuri noua serie de smartphone-uri Galaxy S22. Aceasta este compusă din trei modele, în frunte cu S22 Ultra (de la €1.249), care preia unele din caracteristicile seriei Note (la care s-a renunțat), precum suportul pentru stylus. S22 și S22+ vor avea fiecare câte două versiuni și vor costa de la €849, respectiv €1049. (Profit.ro)

5. Sistemul de operare pe care Apple îl va folosi pe viitoarele sale produse de VR și AR s-ar putea numi realityOS. Referința a fost descoperită în log-ul de upload generat de App Store. O altă posibilitate este rOS. (The Verge)

6. Microsoft a publicat un set de 11 principii pentru magazinele de aplicații, printre care menționează tratamentul egal și suportul pentru sisteme terțe de plată. Deși gigantul american încearcă, astfel, „să îmblânzească” autoritățile care vor verifica achiziția Activision Blizzard, principiile menționate nu se aplică, deocamdată, și pentru Xbox. Aici, Microsoft impune aceleași limitări (sistem unic de plăți, comision etc.) precum Apple, pe care a criticat-o în trecut exact pentru acest lucru. (Washington Post)

7. 14 din cele 15 departamente din cadrul U.S. Cabinet, alături de alte agenții americane, au cumpărat, în ultimii ani, instrumente de hacking de la Cellebrite. Aici sunt incluse și departamente care, la prima vedere, nu au nicio legătură cu strângerea de informații, precum Agricultura și Educația. (The Intercept)

8. Samsung a lansat și o nouă serie de tablete, Galaxy Tab S8, care va intra pe piață, la fel ca Galaxy S22, pe 25 februarie. Din cele trei modele, se remarcă Tab S8 Ultra, de 14,6 inch, care va costa nu mai puțin de $1100. (Profit.ro)

9. Sony a construit un AI pentru jocul Gran Turismo, care reușește să conducă mai bine decât jucătorii. Experții sunt și ei impresionați de GT Sophy și cred că acesta ar putea ajuta chiar la dezvoltarea mașinilor autonome. (Wired)

10. Cel mai nou update pentru Messenger aduce mai multe noutăți, în frunte cu Split Payments, care funcționează deocamdată doar în SUA. O altă noutate notabilă este Vanish Mode, care poate fi activat (și, apoi, dezactivat) printr-un swipe up. Există și controale noi pentru înregistrarea mesajelor, care pot ajunge acum la 30 de minute. (iMore)

Ți-ar mai putea plăcea
În următoarele săptămâni, Google va implementa un mod de reducere a consumului de memorie în browser-ul Chrome – Cronica de Tehnologie
China lucrează de mai mulți ani la o rețea blockchain proprie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău