Meta dezvoltă un AI care va construi lumi virtuale pe baza comenzilor vocale și a descrierilor făcute de utilizator – Cronica de Tehnologie

1. Intel a lansat gamele P și U ale seriei Alder Lake de procesoare pentru cele mai subțiri și mai ușoare laptopuri (cu Windows) care vor fi lansate anul acesta. Sunt, în total, 20 de procesoare care promit un spor de performanță cu 70% mai mare decât seria anterioară în cazul sarcinilor multi-core.  (The Verge)

2. Uniunea Europeană a prezentat noi reglementări din viitorul „Data Act”, care va reglementa modul în care companiile pot gestiona datele care nu sunt considerate personale. De exemplu, un șofer va putea să ceară producătorului datele de performanță generate de propria mașină, pentru a le prezenta unui service, în cazul unei reparații. Aceleași reglementări vor obliga companiile de cloud să simplifice procesul de migrare, pentru clienții care vor să schimbe providerul. (Bloomberg)

3. Meta dezvoltă un AI care va construi lumi virtuale pe baza comenzilor vocale și a descrierilor făcute de utilizator. De asemenea, compania lucrează la ceea ce Mark Zuckerberg numește un traducător universal. (News.ro)

4. Facebook nu a identificat și etichetat ca atare mai bine de jumătate din postările celor mai importante conturi care contrazic încălzirea globală. Analiza a 184 dintre cele mai răspândite postări de acest gen arată că algoritmii platformei sociale nu au recunoscut 50,5% dintre acestea. (Engadget)

5. Reddit și-a intensificat anul trecut măsurile împotriva încălcărilor drepturilor de autor. Pe acest motiv, au fost eliminate aproximativ 666 de mii de postări dintr-un total de 297 de milioane de postări eliminate pe parcursul anului. Tot pentru încălcarea drepturilor de autor au fost blocați peste 2.800 de utilizatori și au fost șterse 2.625 de subreddit-uri. (Torrent Freak)

6. Instanța a dat câștig de cauză Waymo în procesul intentat Departamentului de Autovehicule din California. Conform deciziei, care poate stabili un precedent în materie, compania are dreptul să țină secrete anumite aspecte legate de propria tehnologie de condus autonom, precum și informații legate de securitatea acesteia. (TechCrunch)

7. Truth Social, noua platformă socială a lui Donald Trump, a avut parte de o lansare dezastruoasă. Din cauza problemelor tehnice, rețeaua a fost aproape imposibil de accesat în primele zile, iar pe lista de așteptare sunt peste 300.000 de persoane. (Washington Post)

8. Hackerii de elită ai Rusiei, sprijiniți de serviciile secrete ale țării, folosesc un nou malware, pe care experții îl numesc “Cyclops Blink”. Acesta infectează rețele de calculatoare pe care le transformă în botnet-uri, furând date și inițiind alte atacuri. Folosit în locul vechiului VPNFilter, “Cyclops Blink” este mai greu de detectat și de eliminat. (ArsTechnica)

9. Twitter a suspendat, din greșeală, peste zece conturi care postau informații legate de invazia Rusiei în Ucraina și spune că, deja, le-a reinstaurat pe cele mai multe. Unii experți au remarcat o campania de raportării false, prin care se încearcă să se limiteze răspândirea pe Twitter a informațiilor de pe front, prin blocarea conturilor. (The Verge)

10. Serialele Marvel părăsesc Netflix în Canada, unde vor fi disponibile pe Disney+. Același lucru se va petrece și în alte țări, la sfârșitul lunii februarie. Jessica Jones, Daredevil, Iron Fist și altele au fost produse pentru Netflix înainte să existe Disney+. (Cnet)

Ți-ar mai putea plăcea
Ford Motor va dezvolta cipuri în urma unui acord cu GlobalFoundries – Cronica de Tehnologie
În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău