Guvernul britanic va aloca £250 milioane pentru a ajuta operatorii să înlocuiască echipamentele Huawei – Cronica de Tehnologie

1. Amazon Web Services au avut probleme de funcționare ieri, trăgând cu ele mai multe servicii și aplicații care le folosesc. Au fost afectate, în cea mai mare parte, serverele din America de Nord, spun cei de la Amazon, care nu au comunicat și o cauză a problemelor. (TechCrunch)

2. Facebook va plăti $300+ fiecaruia dintre cei 1,57 milioane de locuitori din Illinois care s-au constituit parte civilă, în urma celui mai important proces pe tema intimității online din Statele Unite, în care gigantul american a fost acuzat că a colectat informații biometrice fără consimțământ. Un sfert din locuitorii statului au fost parte în acest proces. (Bloomberg)

3. Guvernul britanic va aloca £250 milioane pentru a ajuta operatorii să înlocuiască echipamentele Huawei până în 2027 cu soluții ale altor producători, aproximativ £50 milioane urmând să fie împărțite anul viitor. Din 2027, producătorul chinez va fi exclus din cadrul rețelelor 5G britanice. (Bloomberg)

4. Cercetătorii au antrenat pentru prima oară un AI cu ceea ce numesc “vorbirea tăcută”. Aceștia au folosit senzori montați pe față și gât, care monitorizează activitatea musculară, ajutând AI-ul să recunoască astfel fraze compuse în gând, fără emiterea sunetelor. Printre aplicațiile posibile se numără dezvoltarea de device-uri cu SSI (Silent Speech interface), care să poată fi folosite de cei ce nu pot vorbi. (VentureBeat)

5. Trei suspecți, care se presupune că sunt membri ai grupului nigerian de escrocherii prin email TMT, au fost arestați de Interpol. Conform organizației internaționale de poliție, grupul TMT ar fi infectat cu malware mai bine de 50.000 de instituții și companii din peste 150 de țări. (ZDNet)

6. Parlamentul European a votat cu majoritate covârșitoare rezoluția “Right to Repair”, ce prevede impunerea unui așa-numit scor de reparare pentru electronice. Comisia Europeană trebuie acum să stabilească un sistem obligatoriu de etichetare, care să indice utilizatorului cât de facilă este repararea unui produs înainte de cumpărare. (The Verge)

7. Startup-ul Tortoise, care dezvoltă roboți controlabili prin telecomandă, și platforma de ecommerce Self Point furnizează împreună cărucioare autonome pentru livrări magazinelor locale din Los Angeles. Magazinele închiriază cărucioarele și le folosesc pentru livrări pe distanțe mici, de până la 5 km. (TechCrunch)

8. Tesla cheamă în service 9.537 de autoturisme Model Xs din 2016 și Model Ys din 2020 pentru reparații. La Model Xs, din cauza adezivului folosit, se poate dezlipi trimul și cădea de pe mașină în timpul mersului, iar la Model Ys sunt probleme cu unele șuruburi de la coloana de direcție. (The Verge)

9. Platforma indiană de educație online Unacademy primește o investiție din partea Tiger Global și Dragoneer, estimată între $75 și $100 de milioane. Unacademy, care a mai primit finanțări, printre alții, de la Facebook și SoftBank, este evaluată la $2 miliarde. (TechCrunch)

10. IBM dezvoltă un AI care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății nou-născuților în țările aflate în curs de dezvoltare, coroborând anumite aspecte personale, precum timpul dintre nașteri, cu rezultatul acestora. Același proiect, finanțat de Bill and Melinda Gates Foundation, ar putea prezice apariția diabetului de tip 1 cu până la un an înainte și estima evoluția acestuia. (VentureBeat)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc o infrastructură mai vulnerabilă la atacuri decât se credea până acum – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Hackerii ruși au fost plătiți în Bitcoin pentru a influența alegerile americane din 2016
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău