Meta (fosta Facebook) a anunțat mai multe produse și servicii din sfera realității virtuale – Cronica de Tehnologie

1. Intel a prezentat a 12-a generație de procesoare pentru desktop, Alder Lake. Flagship-ul este Core i9-12900K ($589, din 4 noiembrie), cu 16 nuclee, pe care compania americană îl numește “cel mai bun procesor pentru gaming”. (The Verge)

2. Spotify spune că a devenit cel mai folosit serviciu de podcast-uri din SUA, depășind Apple Podcasts. Cu 3,2 milioane de podcast-uri, Spotify este așteptat să ajungă (în SUA) la 28,2 de milioane de ascultători de podcast-uri până la finele anului. (TechCrunch)

3. Snap a ajuns la 100 de milioane de utilizatori pe lună în India. După ce și-a crescut numărul de advertiseri cu 70% anul trecut, compania americană se aliază cu Flipkart și Zomato, printre alții, pentru a-și crește prezența pe zona de e-commerce. (India Times)

4. AWS anunță disponibilitatea instanțelor Elastic Compute Cloud (EC2) DL1 pentru antrenarea algoritmilor de învățare mecanică. Conform Amazon, acestea oferă un raport preț-performanță cu 40% mai bun decât generația anterioară. (Venture Beat)

5. Meta (fosta Facebook) a anunțat mai multe produse și servicii din sfera realității virtuale. Printre acestea se numără Horizon Home (o platformă socială de VR), care include apeluri în VR cu Messenger, mai multe servicii și aplicații pentru fitness în VR, funcții de business în VR sub umbrela Quest for Business și suport pentru aplicații 2D. (VentureBeat)

6. Meta a prezentat un prim demo pentru viitoarea pereche de ochelari de AR, Project Nazare. Demonstrația ochelarilor, care nu vor fi lansați decât peste câțiva ani, a inclus aspecte legate de comunicare și jocuri multiplayer prin intermediul avatarilor. (UploadVR)

7. Meta lucrează la o nouă platformă pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru Oculus Quest, numită Presence Platform. Aceasta include o serie de instrumente noi, care, spun oficialii companiei, va permite crearea unei experiențe mai imersive și va face ca utilizatorii să se simtă conectați în metavers. (The Verge)

8. Microsoft a demarat o campanie care-și propune să ajute la ocuparea a 250.000 de job-uri în SUA pe securitate cibernetică până în 2025. Aceasta include programe de învățământ gratuite pentru colegiile publice, sisteme de pregătire la 150 de școli și burse pentru 25.000 de studenți. (Axios)

9. Raspberry Pi Zero 2 W ($15) este surprinzător de puternic pentru prețul mic la care este comericalizat. Placa cu SoC Broadcom BCM2710A1, 512MB RAM și WiFi 4 este considerată ideală pentru proiecte automatizate și emulări. (Wired, review)

10. Apple a anunțat o rezolvare temporară pentru problema cu notch-ul în cazul aplicațiilor care nu au fost optimizate pentru noile MacBook Pro. Pentru ca titlul ferestrei să nu fie ascuns sub notch, utilizatorul poate activa opțiunea „scale to fit below built-in camera”, ceea ce va muta titlul ferestrei sub notch, lăsând un spațiu gol deasupra. (MacRumors)

Ți-ar mai putea plăcea
Cineva a retras 162.000 BTC (peste $4.6 miliarde) de la Binance, cea mai mare retragere din istoria companiei – Cronica de Tehnologie
Un sistem de AI creat de DeepMind a răspuns corect la 25 din cele 30 de întrebări de la Olimpiada Internațională de Matematică – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău